avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces incredintare - ancheta sociala la ambele parti ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces incredintare - ancheta sociala la ambele parti ?

Buna seara,

In procesul pentru incredintarea minorului mamei, adica mie, paratul a declarat ca este "de acord cu incredintarea minorei catre mama". La mine s-a facut ancheta sociala, iar conditiile sunt din toate punctele de vedere foarte bune. Paratul a cerut un program de vizita, a carui solutionare ia in calcul foarte mult timp. A declarat doua domicilii: in tara si in strainatate. Eu as dori ca partea cu incredintarea sa se incheie mai rapid, pentru a nu mai avea acest statut de "drepturi egale" si inainte de toate, pentru a putea avea acces la strainatate, mai ales ca granita nu se afla departe de noi.

In cazul incredintarii si doar a incredintarii am o neclaritate: este obligatorie ancheta sociala la ambii parteneri in toate cazurile ? Chiar daca paratul a scris negru pe alb ca este de acord cu cererea mea ?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
Ecaterinaa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:54, 12 Decembrie 2011
ramane la aprecierea instantei daca mai este sau nu necesara o astfel de ancheta
Da este obligatorie ancheta sociala la ambii, nu din cauza incredintarii ci pentru programul de vizitare; Daca tatal dorecte sa ia minorul la domiciliul sau atunci este normal sa fie vazute conditiile pentru minor, pentru ca inca nu s-a pronuntat instanta nici pe icredintare nici pe program;
Problema este ca daca solicita si in straintate programul de vizitare trebuie aprobata Comisie rogatorie in strainatate pentru ancheta; Daca nu se aproba atunci cel putin va puteti opune in legatura cu programul in stainatate intrucat nu sunt cunoscute conditiile; Asta in concluziile scrise eventual;

Cu stima,*
Av Oana Toader-Plugariu
Cornel Vasile, Consilier juridic
"Da este obligatorie ancheta sociala la ambii, nu din cauza incredintarii ci pentru programul de vizitare; Daca tatal dorecte sa ia minorul la domiciliul sau atunci este normal sa fie vazute conditiile pentru minor, pentru ca inca nu s-a pronuntat instanta nici pe icredintare nici pe program"

Mi-este clar ca pentru partea cu programul de vizita e necesara ancheta sociala (desi eu nu sunt de acord cu luatul acasa).

Cererea mea initiala a fost doar pentru incredintare si pensie alimentara, iar paratul a facut intampinare si cerere reconventionala in care a acceptat incredintarea catre mine si a cerut program de vizita.

Dar s-ar putea separa cele doua chestiuni: adica partea cu custodia sa se judece mai repede si partea cu programul sa se taraganeze.... ?

Mie mi s-a spus pana acum, ca si pentru incredintare e obligatorie ancheta sociala la ambii parinti. Si mie asta mi se pare absurd, in situatia de fata.

Va multumesc

Ecaterinaa, utilizator
;)daca aveti un avocat bun se poate rezolva si asta.

trebuie ca acesta sa convinga instanta ca nu este necesara ancheta la domiciliul tatalui...mai ales ca sunteti de acord si cu programul de vizitare....si aveti motive sa va grabiti...sincer, problema dvs. mi se pare mai mult de dibacia aparatorului decat de drept....parerea mea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori din afara casatoriei codreank_30 codreank_30 Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in ... (vezi toată discuția)
Stabilire definitiva minor in ue maysa65 maysa65 Buna ziua! Rezumand, situatia este urmatoarea: -copil de 2 ani, parintii nefiind casatoriti niciodata -mama are incredintare definitiva si irevocabila, ... (vezi toată discuția)
Drepturi si obligatii ale tatalui camina camina La ora actuala am in intretinere un minor (copilul meu) in varsta de pana la 2 ani. Sunt nemaritata. Vreau sa va intreb cum pot obtine pe cale legala pensie ... (vezi toată discuția)