avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minori din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minori din afara casatoriei

Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in grija mea de cand s-au nascut, dar nu stiu ce ar trebui sa fac pentru a obtine incredintarea lor in mod legal. Nu am fost casatorita cu tatal lor si acesta in afara de faptul ca le plateste pensie alimentara nu mai are nicio alta legatura cu ei. Practic nici nu ii cunoaste. Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:20, 22 Februarie 2010
Deschideti o actiune in instanta pentru incredintare minori. Luati legatura cu Autoritatea tutelara din cadrul primariei unde domiciliati pentru raport, proba in instanta.
introducati actiune la instanta in vederea incredintarii gemenilor.
faceti afirmatia ca tatall lor le plateste pensie de intretinere, banuiesc ca aceasta plata este voluntara, nefiind stabilit cuantumul si obligatia printr_o hotarare.
Este atat in interesul baietilor dar si al dvs lamaurirea situatiei.
Spre ex daca doriti sa efectuati o vizita in alta tara aveti nevoie de acordul tatalui copiilor, daca acestia nu va sunt incredintati
Trebuie sa introduceti o actiune de incredintare minori la judecatoria din raza teritoriala a domiciliului tatalui.
Instanta va dispune efectuarea unei anchete sociale la domiciliul ambilor parinti....
O sa fie nevoie de martori...
Paternitatea copiilor s-a stabilit in urma unei expertize medico-legale, iar plata pensiei alimentare nu este voluntara, am obtinut-o prin hotarare judecatoreasca. el nu are absolut nicio legatura cu ei. Incredintarea copiilor o pot obtine doar prin introducerea unei actiuni in instanta?
Va multumesc pt raspuns
Doar in instanta.

Alte discuții în legătură

Relatia de concubinaj ebe ebe Stiu ca s-a mai discutat despre acest subiect, insa as dori o precizare: care sunt urmarile, din punct de vedere legal, daca, in urma relatiei de concubinaj, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor din afara casatoriei eu_ony eu_ony Buna ziua, Aveti cumva idee ce instanta este competenta in cazul incredintarii unui minor din afara casatoriei? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Custodie copil tremurici tremurici Am un copil de 6 ani,nu am fost casatorita cu tatal lui.Doresc drepturi depline asupra lui,fara a cere pensie alimentara.M refer la a iesi din tara,de a nu ... (vezi toată discuția)