avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor din afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor din afara casatoriei

Buna ziua,
Aveti cumva idee ce instanta este competenta in cazul incredintarii unui minor din afara casatoriei?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 15:55, 5 Iulie 2010
Parintele poate cere incredintarea minorului, chiar daca este din afara casatoriei ca si a celui rezultat din casatorie. Copii au aceleasi drepturi. Se poat cere prin actiune, cu motivele pe care le invocati, la judecatoria competenta, fata de domiciliul parintelui parat. Se va solicita de catre instanta, ancheta sociala la domiciliul ambelor parti pentru a se avea in vedere de instanta, conditiile si opinia celor de l;a autoritatea tutelara.
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Competenta materiala este judecatoria.
Teritoriala: cea de la domiciliul paratului.
competenta este a judecatoriei de la domiciliul paratului.
dar copilul din afara casatoriei ramane mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minori din afara casatoriei codreank_30 codreank_30 Buna ziua! As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva, in legatura cu o problema legata de doi copii din afara casatoriei. Am doi baietei gemeni care sunt in ... (vezi toată discuția)
Custodie bebelus 2 luni alinachr alinachr Buna seara, Problema mea e urmatoarea, eu si prietenul meu avem impreuna un baietel de 2 luni (are numele lui). Din varii motive pe care nu le detaliez aici, ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului mickey_hd mickey_hd am o fata de 1,3 ani si nu sunt casatorit cu mama sa.Din motive financiare,mama a plecat la munca in strainatate,intre timp relatia sa deteriorat si de 3 luni ... (vezi toată discuția)