avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent-competenta teritoriala autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent-competenta teritoriala autoritate parinteasca

Cum procedez in situatia urmatoare!!! fosta concubina a inaintat actiune pentru incredintare minor si pensie de intretinere,,dar a facuto la instanta din localitatea unde are ea domiciliul,,eu locuiesc in alt judet,este posibil tinand cont de art.5 CPC? Eu am aflat deabea astazi ca am fost citat, cand a si fost primul termen deoarece nu am primit niciun fel de citatie la domiciliul meu actual. Mentionez faptul ca minorul este actualmente in custodia mea si distanta de la domiciliul meu pana la instanta de judecata unde a fost depusa cererea este de aproximativ 600 km. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catacata2011 , utilizator 21:38, 12 Decembrie 2011
Daca domiciliul paratul este in alta localitate decat instanta, si mai ales minorul este in custodia dvs , deci si domiciliul minorului este tot la dvs, atunci ridicati in scris la primul termen exceptia necompetentei instantei de judecata.

Cu stima
ca sa nu va deplasati puteti sa trimteti intampinarea sau cerererea reconventionala prin posta cu confirmare de primire pe adresa judecatoriei sau fax.. sfat. sa va redacteze exceptia si cererea un avocat.
Daca fac aceasta intampinare redactata binenteles de un avocat,,am sanse sa obtin declinarea cauzei la instanta teritoriala unde am eu domiciliul stabil?? Cererea am facut-o imediat ce am aflat si am trimiso prin E-mail pe adresa judecatoriei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa catacata2011 catacata2011 Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si ... (vezi toată discuția)
Declinarea competentei catacata2011 catacata2011 Va rog foarte mult sa ma ajutati cu o nelamurire,,si anume: daca eu in calitate de parat intr-un proces pt incredintare minor,,avand domiciliul stabil in x ... (vezi toată discuția)
Proces divort ContSters74221 ContSters74221 stimati juristi! va rog sa ma ajutati cu explicatii despre un proces de divort in care eu am calitatea de parat.relatez mai jos evolutia procesului: in ... (vezi toată discuția)