avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este posibil ??? cerere declinare competenta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este posibil ??? cerere declinare competenta teritoriala respinsa

Este posibil ca o instanta judecatoreasca sa respinga cererea de declinaree??? Avocatii mei au facut cerere de declinare a competentei teritoriale si intampinare, instantei judecatoresti unde fosta mea concubina are domiciliul si unde a facut cerere pentru incredintare minor si pensie alimentara,, Cu toate acestea instanta respectiva a fixat un nou termen,,este posibil asa ceva??? #-o
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:31, 23 Februarie 2012
Daca instanta se declara competenta, va trece la judecarea pricinii, cel nemultumit putand sa faca, potrivit legii, apel sau recurs dupa darea hotararii asupra fondului... art.158 C.proc.civ., alin.2.
Va multumesc de raspuns, dar totusi cum este posibil asa ceva atata timp cat eu si fosta avem domicilii in localitati diferite? fosta a facut cererea la instanta judecatoreasca de pe raza unde ea are domiciliul,,conform art.5 CPC instanta respectiva nu trebuia sa decline cauza la instanta judecatoreasca pe raza careia eu (paratul)am domiciliul? nu mai inteleg nimic!!! am facut intampinarea si 2 cereri de declinare a competentei redactate de avocati!
Care e obiectul cererii? Cine a introdus-o?
Cererea a introduso fosta concubina iar obiectul cauzei este,,incredintare minor si pensie de intretinere.
La cine e minorul?

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Citarea partii la cabinetul avocatului ales fara ca acesta sa fie angajat pentru noul proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Citarea trebuie facuta la adresa unde domiciliaza sau locuieste partea parata din proces. Daca paratul din proces este citat la adresa cabinetului avocatului ... (vezi toată discuția)