avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit teren agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit teren agricol

Sunt obligata sa platesc impozit pe un teren agricol mostenit de la bunicii mei , in conditiile in care terenul este nelucrat si nici nu am titlul de proprietate?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
loredana11, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:08, 17 Decembrie 2011
Acum pentru dumneavostra, asa zisul titlu de proprietate e certificatul de mostenitor. Deci trebuie sa platiti si impozitul. Terenul il puteti arenda daca nu aveti posibilitati de a-l lucra dumneavoatra. Se vor da penalitati daca tineti terenul nelucrat.
Multumesc pt. raspuns. Va rog sa-mi spuneti in cazul in care nu platesc acel impozit si penalizarile de intarziere care sunt calculate incepand cu anul 2006, Primaria din localitatea unde este situat acel teren agricol poate recurge la executare silita chiar asupra acelui teren, sau cum se procedeaza in cazul acesta?
Se poate ajunge chiar si pana acolo cand se va trece la executarea silita de catre primarie pentru recuperarea datoriilor. Mai intai se vor indrepta asupra altor surse de venit ale datornicului.
Revin cu cateva precizari in legatura cu acest subiect: mentionez ca nu detin certificat de mostenitor asupra terenului respectiv si nici titlu de proprietate (cu alte cuvinte nici un act din care sa rezulte calitatea de proprietar), cei de la primarie facand calculul impozitului numai pe baza cererii de retrocedare a pamantului.
In cazul acesta Primaria este indreptatita sa ceara impozit pe teren?
Pai nu vi s-a retrocedat terenul? Trebuie sa aveti acolo, un act ceva, caci altfel nu se poate spune ca aveti terenul. Si deci trebuie sa platiti impozit.

Alte discuții în legătură

Vă rog mult putin ajutor. Mija Adela 7 Mija Adela 7 Bună. Bunicii mei decedati au un teren agricol, unchiul meu la dat la cineva doar cu titlu de proprietate si nu stiu daca sa facut ceva in scris. Primaria ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate misu27 misu27 Am sa va prezint si eu o situatie cu care ma confrunt din 2013. Nu mai stiu cui sa ma adresez si ce sa fac. Problema e in felul urmator: Sotia mea a mostenit ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate, succesiune Alex.Bot Alex.Bot Bunicul meu a detinut (a decedat dupa legea 18/91) 2 hectare de teren agricol, suprafata care se regaseste in Registrul Agricol de dinainte de 89, si in ... (vezi toată discuția)