avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu proprietate, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu proprietate, succesiune

Bunicul meu a detinut (a decedat dupa legea 18/91) 2 hectare de teren agricol, suprafata care se regaseste in Registrul Agricol de dinainte de 89, si in Tabelul Nominal cu membrii cooperatori care au adus pamant in CAP... (Anexa 1). Pe acesta suprafata nu exista titlul de proprietate (se pare ca nu a facut cerere in acest sens).
Cum se poate elibera Titlul de proprietate, avand in vedere cele enuntate mai sus?

Cel mai recent răspuns: Alex.Bot , utilizator 23:51, 23 Martie 2017
Facei dvs. o cerere in baza certificatului de mostenitor daca aveti asa ceva. Desi a expirat termenul de formulare cerere pe Legea 18/91 unele primarii inainteaza dosarul si poate obtineti titlul. Daca ati folosit acel teren in toti acesti ani si ati achitat impozitul pentru el mai aveti si varianta de a obtine o hotarare judecatoreasca de uzucapiune in contradictoriu cu primaria.
Certificatul de mostenitor se obtine doar prin succesiune, din cate stiu eu. Succesiunea dupa bunicul meu nu s a facut...
Cei de la primarie mi-au spus sa contactez o firma de cadastru, sa fac masuratorile in teren si pe baza masuratorilor ei elibereaza titlu de propriertate pe numele bunicului meu.
Intrebarea mea este: Se poate elibera titlu de proprietate pe numele unei persoane decedate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu proprietate Alex.Bot Alex.Bot Povestea este in felul urmator: Bunicul meu, decedat, a detinut 2 hectare de teren (impartite in mai multe parcele), dintre care au fost vanduti 7 ari, ... (vezi toată discuția)
Acte proprietate teren mihay78 mihay78 Detin un teren pentru care s-a eliberat titlu de proprietate conform Legii nr.18/1991 pe numele bunicului decedat pentru suprafata de 3,5 ha;ulterior un expert ... (vezi toată discuția)
Jonctiunea posesiilor ionut daniel ionut daniel bunica mea a revendicat un teren cu legea 18 ce a aprtinut strabunicilor mei dar nu l-a revendicat tot.a mai ramas nerevendicat 20 de ari exact la marginea ... (vezi toată discuția)