avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaziv si decizie incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaziv si decizie incetare activitate

Un salariat este in 20 zile preaviz din unu decembrie,deci ultima zi de lucru e 30.12.2011,in notificarea de preaviz e corect "va aducem la cunostinta ca incepand cu data de 31.12.2011 contractul Dvs. se va desface conform .........
In conformitate cu contractul individual de munca nr. din si legislatia in vigoare , se acorda drept perioada de preaviz 20 de zile lucratoare , adica perioada cuprinsa intre
02.12.2011 - 30.12.2011."
Am avut o disputa azi pe acest subiect si m-a bulversat.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 13 Decembrie 2011
e corect ce spuneti . nu stiu ce v-a bulversat.
Faptul ca m-am contrazis asupra datei de desfacere contract de munca,mi s-a spus ca e 30,dar eu sustineam 31
Nu este nici 30.12. si nici 31.12 data incetarii raportului de munca, potrivit art.101 C.proc.civ., daca data de inceput a preavizului este 02.12.2011.

C.i.m. inceteaza la data expirarii termenului de preaviz si nu in ziua urmatoare expirarii acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data concediere colectiva nicusan nicusan daca vreau sa concediez la sfarsitul anului prin concediere colectiva un nr destul de mare de salariati, vreau sa stiu cand este bine sa incetez CIM la 30.12 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada nedeterminata romservinvest romservinvest Buna dimineata, Va rog frumos, sa ma ajutati: un salariat, caruia i s-a desfiintat postul, a fost in preaviz in perioada 02 - 30.12.2011. Cu ce data ... (vezi toată discuția)
Concedierea C.M.RICHARD C.M.RICHARD buna ziua la toata lumea... lucrez intr-o firma in domeniul privat,cu doar 4 angajati; astazi am primit urmatoarea decizie: \"Incepind cu data de ... (vezi toată discuția)