avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Revizie instalatie gaze in scara unui bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Revizie instalatie gaze in scara unui bloc

Pe aceasta scara exista 2 instalatii de gaze. Pe cea initiala au ramas doar 4 consumatori al caror consum este platit de asociatia de proprietari. Pe cealalta si-au montat contoare individuale de gaze restul de 31 de apartamente.Cine va plati revizia de 10 ani a instalatiei vechi ?

Va multumesc si astept in raspuns din partea dumneavoastra !!!
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 16:12, 13 Decembrie 2011
Alex_Munteanu a scris:

Reteaua de gaze nu mai e comuna atunci cand e folosita doar de 4 proprietari.

Daca este instalatia initiala de alimentare cu gaze,care este prevazuta in cartea tehnica a imobilului,reprezinta parte comuna
La fel ca si in cazul proprietarilor care renunta la sistemul centralizat de incalzire si isi monteaza CT...si acestia sunt obligati sa participe la cota parte acoperire c/v in situatia reparatiilor la instalatia de incalzire sistem centralizat
Nu este acelasi lucru.
Instalatia de apa se repara.
In cazul de fata se face verificarea in apartamente, or aici e vorba de 4 apartamente, iar facturarea, asa cum am spus, se face la numarul de apartamente verificate, adica 4.

Chiar dv. ati spus in primul mesaj ca platesc cele 4 apartamente. V-ati razgandit intre timp?
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
elga50, moderator
Nu s-a razgandit dar foloseste prilejul pentru a posta cat mai multe mesaje chiar daca acestea sunt contradictorii si duc in eroare pe altii.

Eu cred ca instalatia ce-i deserveste pe cei patru, este comuna, dar comuna celor patru si nu comuna celor 31. Tot asa instalatia celor 31 este comuna acestora si nu celor patru.
In acest sens intreb, oare cei patru ar fi de acord sa contribuie la fel ca ceilalti 31 atunci cand se verifica si instalatia acestora? Sigur nu ar fi de acord!
In ce priveste facturarea ar trebui ca @daksan sa ne spuna cum a facturat firma care a facut verificarea. Daca este facturare individuala, pe fiecare din cele patru apartamente, asociatia si ceilalti 31 nu au nici o treaba cu aceasta cheltuiala. Daca facturarea se face catre asociatie, atunci administratorul trebuie sa repartizeze aceasta factura pe lista de plata doar celor patru apartamente.
Haideti sa va spun cum se factureaza la noi in cazul acestei "revizii" la doi ani sau cea mare la 10 ani sau nu stiu la cati, oricum perioada mai mare de timp:
- mesterii merg din apartament in apartament, verifica, isi noteaza pe un formular ce apartamente au verificat si apoi cand ajung la firma si considera ca au terminat verificarea, emit factura insotita de tabelul celor verificati (sau o lista). Suma din factura este specificata - atatea ap. a X lei / apartament.
Asociatia plateste (factura este facuta pe numele asociatiei) si administratorul repartizeaza suma respectiva pe lista urmatoare de cote apartamentelor cuprinse in lista (tabel).
Deci este foarte clar ca este o cheltuiala repartizata pe beneficiar, asa cum este ea descrisa in HG 1588/2007.
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
elga50, moderator
La noi verificare la doi ani tocmai s-a facut anul acesta in primavara.
Meseriasul de la gaz a afisat la intrarile din scari data cand va incepe verificare si intervalul orar.
Dupa 2-3 zile a iceput sa verifice crezand ca intr-o saptamana va termina. Dar negasindu-i pe toti acasa, a trecut pe la asociatie, a intrebat, a fost ajutat cu nume, telefoane... si-a terminat totusi dupa vreo 5 saptamani.
Fiecare proprietar verificat a primit factura acasa luna urmatoare, fara nici o legatura cu asociatia sau cu lista de plata a asociatiei.
Unui proprietar negasit acasa au vrut sa-i taie gazul de la intrarea in apartament. Intamplator l-am vazut pe meserias, am discuatat cu el, am luat legatura cu proprietarul ce urma sa intre in Romania peste doua zile si-am stabilit imediat intalnirea pentru verificare. Altfel daca-l debransau trebuia sa achite o taxa de bransare...
Cam aceasta a fost implicarea asociatiei: relatii, legaturi, date...

Alte discuții în legătură

Verificare teava gaz toderita toderita Buna ziua, blocul in care locuiesc 68 de apartamente au centrala iar 19 nu au.Cei de la distrigaz au anuntat ca vin sa faca revizia pentru cele 19 apartamente ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Verificare instalatie gaze udau_1966 udau_1966 incepand de azi,09.04.2013, in asociatia mea au inceput verificarile la instalatia de gaze ce alimenteaza fiecare apartament, verificare care se face ... (vezi toată discuția)