avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Singura si disperata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Singura si disperata

Buna ziua,

Sunt casatorita de un an de zile, dar impreuna cu sotul meu avem doi copii. Unul de 5 ani si altul de doua luni. Totul a fost frumos pana acum o saptamana cand sotul meu m-a anuntat ca doreste sa divorteze si va solicita in instanta o custodie comuna a copiilor. Motivul divortului este : 'nu mai simt nimic pentru tine'.

Am termen ca in doua luni sa-mi gasesc o gaza unde el va achita jumatate din costul chiriei. (casa in care stam este pe numele lui).

Atunci cand a infiintat firma, in urma cu trei ani, mi-am dat demisia de la locul de munca si m-am angajat la firma lui. In prezent sunt in concediul de ingrijire copil.

Sunt disperata deoarece nu am resursele necesare pentru a intretine doi copii mici si de a achita o chirie, iar el stie acest lucru.

Va rog ajutati-ma cu un sfat.
Sarbatori fericite!

Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:40, 15 Decembrie 2011
Buna ziua,

un prim pas ar fi sa inregistrati locuinta CHIAR DACA ESTE PROPRIETATEA SOTULUI ca "locuinta de familie". Aceasta va va spori simtitor drepturile pe care le aveti. Trebuie sa contactati imediat un avocat si veti vedea ca lucrurile nu sunt chiar asa de negre - Noul Cod Civil protejeaza familia si copii minori chiar si fata de ceilalti membri ai familiei.

Avocat Costi Boncu
adaflote a scris:

Am termen ca in doua luni sa-mi gasesc o gaza unde el va achita jumatate din costul chiriei. (casa in care stam este pe numele lui).

Si cineva v-a dat termenul asta? El? Sunteti mama a 2 copii si nu va poate scoate din casa cand vrea el. Cautati-va un avocat.
si credeti ca avocatul o poate ajuta sa stea in casa cu el?el ii va face viata un chin si o va determina sa plece singura.va spun din proprie experienta.in plina iarna,imi lua siguranta principala de la casa ptr a nu mai avea curent si deci nici caldura .am cumparat alta si istoria s-a repetat.venea beat si facea un circ monstru,copilul se speria si a doua zi trebuia sa mearga la scoala.imi fura poseta ,actele si banii...taia cablurile diferitelor obiecte electrice si chema politia spunand ca eu sunt nebuna si distrug si bunurile lui.toate acestea au fost facute ptr a ma determina sa plec impreuna cu copilul si ptr ca el sa isi aduca amanta.
Desirelia, experienta dv. este una din mii... nu e musai ca toti nebunii sa fie de legat.

Depinde al cui e bunul si, mai ales, ce anume face; Uneori cui pe cui scoate, alteori vorba buna aduce profit. Depinde.
NU conteaza pe numele cui e casa, sotii isi datoreaza intretinere, locuinta e la fel domiciliul dv. ca si al lui. Daca nu doriti sa plecati, nu plecati.
Custodie comuna fie ca cere, fie ca nu, tot aia e, tot comuna va fi. Asa incat nu o luati ca o amenintare, nu e.
Discutati cu 1-2-3-5 avocati si ramaneti la acela care va gandi cat mai aproape de abordarea dv. Nu faceti lucruri emotionale in divort si/sau partaj.
Intai informati-va si apoi negociati. Ce? Orice: timpul cat sa mai stati acolo, contributiile la cresterea copiilor, data divortului, probe eventuale, tranzactii, vizitarea copiilor... Cum spunea colegul, nu e asa de negru...
Colegii mei din forum v-au sfatuit bine. Nu disperati, puteti vorbi cu noi - suntem aici, pe rand, in functie de timpul pe care il putem acorda forumului.
Sunteti responsabila de viata a doi copii, nu fiti disperata, copiii depind de dumneavoastra, noua ne pasa de dumneavoasta. Incercati o solutie de comunicare cu el; daca va acorda o parte din suma de chirie, asa cum afirmati, va puteti descurca? Parintii sau alte rude se pot implica in a va sprijini?! ganditi rational - dragostea cu forta nu se poate, va inteleg drama - nu pot sustine ca in totalitate pentru ca nu sunt eu in cauza si, din afara, lucrurile se vad altfel.
Cum vad eu? Va vad un om minunat din prisma faptului ca ati dat viata la doi copii cu omul pe care l-ati iubit si in care v-ati pus sperantele, se intampla sa gresim... Trebuie sa va intariti si sa luptati pentru dumneavostra si copii, e pacat sa sufere ei din pricina conflictului care a aparut intre dumneavoastra si sot. Nu cautati acum razbunarea, cautati solutia de a va creste copii si de a avea independenta, daca un barbat v-a vazut "apta" pentru a fi mama copiiilor lui, garantat vor fi si altii de unde veti putea alege pe viitor, va scriu cu dorinta de a va sprijini moral, de a va confirma ceea ce dumneavoastra stiti mai bine decat mine, faptul ca sunteti mama a doi copii, doi ingerasi care depind de dumneavoasta. Tineti-ne la curent, ne vom stradui sa va indrumam in aceasta perioada dificila pentru dumneavoastra (multi oameni trec prin perioade dificile, putini au curajul de a solicita sprijin, aici va felicit, ati apelat la un forum caruia ii pasa)
Cu respect,
Mihaela Popa
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
ContSters214874, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua - divort cu minori, locuinta sociala crisstiano crisstiano buna ziua va rog sa imi raspundeti si mie la aceasta intrebare.Am divortat de comun acord avem doi copii minori si custodie comuna.locuim intr-o locuinta ... (vezi toată discuția)
Divort din cauza infidelitatii Alinutza88 Alinutza88 Buna ziua am si eu o intrebare ,de o perioada indelungata de timp,tatal meu ii este infidel mamei,eu am cateva dovezi dar nu sunt solide,si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort draganmariana draganmariana Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: Am trait in concubinaj din anul 2000 pana in 2007 dupa care ne-am casatorit . Sotul a hotarat ... (vezi toată discuția)