avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neplata taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neplata taxa de timbru

Am facut o cerere de ajutor judiciar, s-a admis doar o reesalonare fara a se face vreo reducere. Care ar fi consecintele daca in continuare nu se face plata taxei de timbru, procesul se suspenda, putand fi reluat la o data ulterioara prin plata taxei stabilite sau, sunt obligat sa platesc taxa imediat conform programului de reesalonare? Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 08:54, 15 Decembrie 2011
Stimat justiţiabil,

Din păcate, procesul nu se va suspenda. În cazul în care nu respectaţi eşalonarea, acţiunea se va anula. Este practic, o respingere a acţiunii (nu are autoritate de lucru judecat, deci, dacă nu intrvine prescripţia, veţi putea începe una nouă, dar este un proces pierdut).

Cu stimă.
Multumesc, pentru raspuns.
1. inteleg ca nu exista alta consecinta in afara anularii procesului, prin urmare nu pot fi obligat sa fac aceasta plata.
2. la ce va referiti cand spuneti ca este un proces pierdut?
Cu stima.
odata reesalonarea admisa, eu stiu ca se transmite de instanta catre administratia financiara, suma devine creanta la bugetul local, in caz de neplata la termen urmeaza executarea silita
deci obligatia de plata a taxei reesalonate ramine
odata acordata reesalonarea nu mai poate fi anulata cererea pt.netimbrare, procesul continua
deci, pare sa fie obilgatorie...achitarea ...alte opinii?
vedeti oug 51/2008 la art 21 ...
in general cu privire la reesalonare: este titlu executoriu, este asa cum am scris. daca a fost solicitata doar reesalonarea si s-a acordat, nu se mai poate da inapoi, taxa trebuie platita la termene (altfel adm.fin. poate demara executarea silita) iar instanta trebuie sa judece
dar, in cazul dvs. ati cerut in primul rind reducerea, daca aceasta nu s-a acordat si nu vreti sa platiti toata suma nici chiar reesalonat, se va anula cererea si este asa cum v-a scris si @andrei..
verificati totusi sa nu se emita acel titlu executor catre adm.fin., eu as depune la dosar o cerere prin care sa informez instanta ca atit timp cit taxa nu a fost redusa nu doresc sa mai platesc taxa esalonata
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru ContSters289919 ContSters289919 As avea o mare rugaminte... am o nedumerire legata de taxa judiciara de timbru intr-un partaj (2012) al nepotului meu plecat din tara care a solicitat cota de ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru admisa esalonat la plata Andreea Constantin Andreea Constantin Speta este urmatoarea: Societatea X a actionat in judecata societatea Y, obiectul actiunii fiind pretentii (neachitarea lucrarilor executate de X). Taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru la dezbatere succesiune-cum procedez ? adevar2014 adevar2014 am depus un dosar la judecatorie privn dezbaterea unei mosteniri, fiindac alta cale nu avem inafara de instanta , pt ca nu se inteleg mostenitorii am platait ... (vezi toată discuția)