avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... vanzare auto fara radiere
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

vanzare auto fara radiere

am vandut o masina, am facut contract de vanzare-cumparare,dar masina a ramas pe numele meu, deci nu am radiat-o. La mine a ramas cartea masinii. Persoana respectiva nu a mai venit sa radiem masina si sa o treaca pe numele lui, iar intre timp am aflat ca a vandut-o la altcineva. Ce se poate face acum?
Cel mai recent răspuns: ama , utilizator 06:30, 13 Octombrie 2008
interesant este cum s-a realizat vanzarea in temeiul unui contract de vanzare cumparare autentic sau pe baza de factura sau prin contract de vanzare cumparare sub semnatura privata?
Daca nu s-a efectuat operatiunea de radiere a dreptului de proprietate din evidentele fiscale si ale inspectoratului de politie inseamna ca achitati in continuare impozit pe acest autoturism.
Banuiesc ca trebuie sa solicitati efectuarea acestor modificari din bazele informamtizate ale Serviciului de Impozite si taxe din cadrul Primariei domiciliului dumneavoastra si ale Politiei Ciruclatie. Nu este posibil ca in acest an si sub incidenta actualului cod fiscal sa se efectueze o instrainare a masinii fara existenta unui certificat fiscal eliberat pentru autoturism si pentru vanzarea acestuia. Sigur nu s-a incheiat contract de vanzare cumparare cel mult actualul utilizator al autoturismului circula fie ilegal fie in baza unei asa numite procuri sau contract de comodat.
contractul de vanzare - cumparare l-am facut la ACR. Masina figureaza la fisc pe numele meu. la el a ramas certificatul de inmatriculare, iar la mine cartea masinii
Bun, mergi la Serviciul de Taxe si Impozite din cadrul Primariei de domiciliu si la Politia Circulatie si solicita radierea inscrierilor exsitente in baza de date . Cumparatorul avea teoretic aceasta obligatie dar a neglijat probabil. La tine nu este nimic serios numai ca trebuie de fiecare data cand instrainezi un bun din patrimoniul tau, undiferent de natura sa, sa indeplinesti si obligatia de radiere din evidentele publice a calitatii tale de proprietar. Nu te speria ca se rezolva cu amenzile de rigoare si alte cheltuieli. Dar lipsa ta de vigilenta te costa. Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare auto in 2006, nu s-a radiat de la vanzator ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din ... (vezi toată discuția)
Radierea masinii de la primarie eu_craciun eu_craciun Buna ziua, am vandut masina unei persoane prin contract de vanzare-cumparare, am achitat datoriile la primarie si i-am dat certificatul fiscal ca sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala a unui autovehicul! katap katap Salutare! Anul trecut pe 06.09.2012,am vandut o masina si am mers la primarie cu contractul de vanzare cumparare , mi au pus viza pe fisa de ... (vezi toată discuția)