avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radierea masinii de la primarie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radierea masinii de la primarie

Buna ziua, am vandut masina unei persoane prin contract de vanzare-cumparare, am achitat datoriile la primarie si i-am dat certificatul fiscal ca sa o inmatriculeze, au trecut mai bine de trei luni si nu a inmatriculat-o pe el, am fost la primarie si cei de acolo au spus ca atata timp cat el nu inmatriculeaza masina pe numele lui apar tot eu astfel incat o sa platesc in continuare impozitul pe masina.
Intrebarea era, care este modalitatea legala prin care pot sa-l oblig sa inmatriculeze masina pe numele lui?sau sa fiu eu radiat de la primarie astfel incat sa nu mai platesc imozitul pe acea masina?
Va multumesc pentru un eventual ajutor.
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 19:33, 26 Noiembrie 2012
ai 3 variante>
1. discuti cu cumparatorul.
2. dai la politie masina si actele ei furate
3. il obligi prin istanta sa perfecteze actele de vanzare cumparare
Nastase_Cristian_Mihail a scris:



2. dai la politie masina si actele ei furate



In situatia existentei contractului de vanzare cumparare nu mai poate fi legal invocat furtul atat al auto cat si al actelor....sau vanzatorul poate sa promoveze plangere dar se supune riscului sa fie acuzat de fapta prevazuta si pedepsita de legea penala
Daca amiabil nu se solutioneaza,ramane varianta in instanta de judecata

multumesc pt. raspuns dar revin cu niste detalii, masina am vandut-o, i-am predat masina, actele si certificatul fiscal sa si-o poata inmatricula si acum nu-l mai gasesc, cei de la primarie vor certificat de radiere dar cum sa-l obtin daca am vandut masina?Eu vreau doar sa nu mai apar la primarie cu masina sa nu mai platesc impozit si sa nu ma trezesc cu vreo amenda...
Daca ramane doar a treia varianta prezentata de d-voastra imi puteti spune va rog cum se numeste acea actiune ca sa caut un model?
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
eu_craciun, utilizator
Conform Codului fiscal, dvs in baza contractului de vanzare cumparare, puteti scoate dupa rolul dvs, masina vanduta, acei functionarii nu va pot obliga sa duceti radierea din politie dupa numele dvs, pt ca nu este prevazut in lege acest lucru.

ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport.
(2) În cazul unui mijloc de transport care este înstrăinat de o persoană în cursul unui an sau este radiat din evidenţa fiscală a compartimentului de specialitate al autorităţii de administraţie publică locală, taxa asupra mijlocului de transport încetează să se mai datoreze de acea persoană începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost înstrăinat sau radiat din evidenţa fiscală.

Dvs mergeti completati formularul tip de Cerere scoatere din evidenta a mijlocului de transport, anexati contractul de vanz-cump, iar functionarii de acolo au obligatia ca in termen de 7-15 zile sa solutioneze cererea.

Atentie! Rugati acele persoane "extrem de vigilente" de la ghiseu, ca au obligatia sa va solutioneze cererea de radiere si totodata sa instiinteze primaria impozite si taxe unde isi are domiciliul respectivul cumparator.

Daca nu da curs cererii dvs, mergeti la director.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Obligatie radiere masina si transfer drept de proprietate ionita_elena_catalina ionita_elena_catalina Acum 2 ani am vandut o masina si cel care a cumparat-o nu si-a mai indeplinit obligatiile. Am acum in mana o Hot. Jud. definitiva investita cu titlu executoriu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez? silviu_ciovi silviu_ciovi Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de ... (vezi toată discuția)