avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce se intampla cu datoriiele la stat dupa ce tatal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce se intampla cu datoriiele la stat dupa ce tatal nostru a decedat?

am si eu o problema: suntem 5 frati. parintii nostri s`au despartit cand cel mai mic dintre noi avea doar 4 ani.el si`a deschis o afacere iar acum un an de zile a decedat. avea imprumuturi la mai multe banci datorii la societatea pe care o detinea. ce se intampla cu aceste datorii? ne avecteaza pe noi? va rog sa ma ajutati!!!
Dacă aţi acceptat succesiunea, datoriile tatălui dumneavoastră au devenit datoriile moştenitorilor acceptanţi. Prin urmare, veţi fi ţinuţi la plata datoriilor chiar şi peste limita valorii bunurilor moştenite de la defunct.

Dacă aţi renunţat la succesiune, sau dacă nu aţi acceptat-o în termen, datoriile lui nu vă afectează.

Dacă datoriile sunt ale societăţii, societatea este cea care trebuie să le achite. Nu ne-aţi spus dacă era asociat unic sau nu.
Eventualele obligaţii stabilite în sarcina tatălui dumneavoastră cu privire la societate vor avea soarta celorlalte datorii ale defunctului - vor deveni sau nu datorii ale moştenitorilor după cum au acceptat sau nu succesiunea.

Dacă aţi fi întrebat imediat după moartea tatălui dumneavoastră, v-aş fi sfătuit să acceptaţi succesiunea sub beneficiu de inventar. Acum e prea tărziu.

Liviu S.Bordaş

din motive financiare nu pot consulta un avocat in legatura cu aceasta problema care ma intereseaza si ma ingrijoreaza in acelas timp. eu sunt studenta iar cu fratii mei ma intalnesc foarte des si pe ei nu prea ii intereseaza acest aspect...as vrea daca se poate sa ma ajute cineva pt aceasta problema. id`ul meu de messenger este ruxandra_daniela2002 cine are timp sa imi explice cateva lucruri va rog din suflet dati Add id`ului meu.
Time is money ! Dar timpul este mai de valoare ca banii !:thumbup:
Sper sa ai succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune aniry_28 aniry_28 Buna ziua, as dori un raspuns la urmatoarea problema: - bunicul meu a decedat in urma lui ramanand sotia si trei copii; - unul dintre copii si sotia doresc ... (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)
Succesiune si datorii donkey donkey Buna ziua, Tatal meu a decedat acum cateva saptamani si se pune problema succesiunii. El era la a doua casatorie, eu fiind fiul sau din prima casatorie. Cea ... (vezi toată discuția)