buna seara, matusa mea a avut un copil pe care l-a dat spre infiere la un an dupa nastere, acum, dupa decesul matusii persoana care a fost data spre infiere vrea o parte din mostenire, poate sa vina ca si mostenitor?daca da la cat are dreptul?multumesc.
Doar daca adoptia a fost una cu efecte restranse, in aceasta situatie copilul dat spre adoptie pastra vocatia la mostenire dupa parintii firesti.Daca insa adoptia a fost una cu efecte depline, nu mai are acest drept.
multumesc si unde trebuie sa ma interesez?de la evidenta populatiei nu mi s-a dat un raspuns oficial dar mi-a aratat cineva ca in registrul lor nu apare ca ar avea copii.
Trebuie vazut actul de adoptie pentru a se sti ce fel de adoptie a avut loc , poate registrele de stare civila in care s-au facut mentiunile despre adoptie.Insa sunt informatii pe care doar partile le-ar putea afla ...
Se poate verifica si in actele de stare civila ale ”mostenitorului”.
In cazul adoptiei cu efecte depline se emite un nou certificat de nastere in care parinti sunt trecuti adoptatorii.
In cazul adoptiei cu efecte restranse se facea mentiune despre aceasta pe certificatul de nastere a adoptatului.
Adoptia cu efecte restranse s-a putut practica doar pana in data de 12.06.1997.
Exista posibilitatea adoptiei cu efecte restranse sau efecte depline; Daca copilul este adoptat cu efecte restranse atunci isi mosteneste atat parintii biologici cat si pe cei adoptivi, daca adoptia este cu efecte depline atunci isi mosteneste doar parintii adoptivi, nemaiavand nicio legatura legala cu parintii firesti;
Mostenire
IONEL1964
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de ... (vezi toată discuția)