avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Se mostenesc creditele pentru nevoi personale?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Se mostenesc creditele pentru nevoi personale?

Buna ziua,
Am o nelamurire in privinta unui credit pe care tatal meu l a imprumutat acum ceva timp.
Din pacate el a decedat in urma cu doi ani.
Vreau sa mentionez ca succesiunea nu a fost facuta inca, deci apartamentul este pe numele paritilor mei.Creditul este in valoare de 20000 de euro.Am depus toate documentele la danca, cum ar fi certificatul de deces, am completat cerera necesar. Am insistat sa cer dosarul completat dar au refuzat spunand ca numai in instanta mi l inmaneaza. Am cautat acasa asigurarea lui de viata dar nu am gasit nimic si am solicitat la banca insa mi s a spus ca nu a incheiat niciuna.Este posibil asa ceva? Mi s a mai spus ca mama si copii sunt cei care trebuie sa platesca in continuare creditul. Nu stiu inoctro sa ma indrept pentru ca nu mi se pare normal ca noi sa platit pentru creditul tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: RoxanaNistor , utilizator 21:21, 15 Decembrie 2011
Din pacate atunci cand o ruda ne decedeaza mostenim atat activul (averea) cat si pasivul (datoriile) indiferent daca este credit de nevoi personale sau datorii la orice alt creditor;

Cu stima
Daca au trecut deja doi ani, mai asteptati pana sa deschideti succesiunea inca un an.
Dupa trei ani datoria se prescrie, si puteti face succesiunea fara sa va mai supere cineva..
Altfel, asa cum spunea colegul mai sus, mosteniti si averea si datoriile.
Si daca nu a fost facuta inca succesiunea?cand o voi face cum ar trebui sa procedez?

Multumesc pentru interes.
Daca mostenitorii au acceptat masa succesorala,atunci pe langa "activul"beneficii/bunuri ,se accepta tacit si 'pasivul"=datorii
Domnule Consilier Juridic, sa inteleg ca dupa trei ani pot sa fac succesiunea si tot ce avea tatal meu, aici facand referire la datoriile lui, se prescriu?
Momentan banca mi a reziliat contractul si l a vandut unor birouri de recuperare.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire datorie sot decedat? iuliacrissy iuliacrissy Va rog sa ma ajutati!Tatal meu a decedat in 2009 si de atunci o tot suna pe mama de la o frima de recuperari cum ca tata ar fi avut ceva card de credit si nu a ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu creditul unei persoane decedate? n_aly_e n_aly_e Buna ziua, Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca ... (vezi toată discuția)
Succesiune sandugeorge sandugeorge Tatal meu a decedat in urma cu 17 luni. Acum 3 luni o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat sa-mi ceara plata unei datorii de care nu stiam. ... (vezi toată discuția)