Buna ziua,
Am o nelamurire in privinta unui credit pe care tatal meu l a imprumutat acum ceva timp.
Din pacate el a decedat in urma cu doi ani.
Vreau sa mentionez ca succesiunea nu a fost facuta inca, deci apartamentul este pe numele paritilor mei.Creditul este in valoare de 20000 de euro.Am depus toate documentele la danca, cum ar fi certificatul de deces, am completat cerera necesar. Am insistat sa cer dosarul completat dar au refuzat spunand ca numai in instanta mi l inmaneaza. Am cautat acasa asigurarea lui de viata dar nu am gasit nimic si am solicitat la banca insa mi s a spus ca nu a incheiat niciuna.Este posibil asa ceva? Mi s a mai spus ca mama si copii sunt cei care trebuie sa platesca in continuare creditul. Nu stiu inoctro sa ma indrept pentru ca nu mi se pare normal ca noi sa platit pentru creditul tatalui meu.
Nu v-a reziliat dvs. contractul, pentru ca nu sunteti titular al imprumutului.
Daca veti fi contactat de firme de recuperare, nu intrati in tratative cu ei, pentru ca momentan nu aveti nici o calitate.
Daca nu deschideti succersiunea sau nu o acceptati, nu aveti nici o obligatie.
Dupa trei ani, datoria se prescrie, daca nu faceti alte acte prin care sa intrerupeti termenul de prescriptie.
Se refera, probabil, la faptul de a nu semna nimic prin care dvs sa recunoasteti preluarea creditului.
Situatie dvs e foarte interesanta, si ar fi foarte util sa stim urmatorul aspect: daca tatal dvs avea (sau are) facuta o asigurare de viata pe suma respectiva, oare nu asiguratorul e obligat sa plateasca suma datorata de decedat bancii?
Asta am tot incercat si eu sa aflu insa cand am cerut dosarul de la banca respectiva m am lovit de un refuz, spunandu mi ca numai in instanta mi l inmaneaza.
De semnat nu am semnat nimic care sa ateste faptul ca am acceptat si activul si pasivul lui
Succesiune
sandugeorge
Tatal meu a decedat in urma cu 17 luni. Acum 3 luni o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat sa-mi ceara plata unei datorii de care nu stiam. ... (vezi toată discuția)