intru direct in subiect. in 2008 am cumparat un apartament, dar ptr. ca eram insarcinata, am ramas in cel pe care il aveam deja. renovarea a intarziat, intre timp am nascut, asa ca a trecut 1 an si jumatate pana am reusit sa ne mutam. ne-am instalat in ianuarie 2010, am platit la asociatie o suma a unor servicii acordate, suma calculata de la momentul intrarii in posesie a apartamentului. apoi am aflat de la administrator ca lucreaza la asociatie din sept. 2009, deoarece vechiul administrator a plecat si nu a platit apa. datoria la apa era la acel moment in jur de 7800 roni. zilele trecute am avut sedinta de asociatie unde am fost informati ca datoriile au crescut la 12000 roni. am intrebat presedintele de asociatie de ce suntem si noi inclusi la datornici, intru cat noi ne-am mutat cand administratorul deja plecase, iar noi nu platisem apa ptr. ca nu consumasem- deci de ce ar trebui sa platim si, mai ales, ce? iar raspunsul dumnealui a fost: asa spune legea.
ma puteti lamuri care lege si daca are dreptate?
multumiri
Ca si propritari aveti obligatia sa platiti intretinnerea la bloc, dar totodata aveati posibilitatea sa anuntati ca nu locuieste nimeni si plateati doar cheltuielile comune; In cazul apei puteti cerere calculul si tabelele apometrelor, intrucat aici nu s-a consumat
Dispozitiile care reglementeaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari sunt Legea nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
Verificati daca la momentul achizitionarii apartamentului,au fost consemnate index consum apa/caldura/energie electrica,astfel incat sa puteti dovedi ca in perioada de la preluare apartament 2008-2010 nu a fost realizat consum apa
pentru neplata facturilor raspunde comitetul executiv care a facut angajarea si comisia de cenzori care nu au verificat lunar situatia, Raspund solidar membrii acestora.
@mariapatru,
Consumul de apa este masurat pe baza apometrelor. Ori nu aveti apometre?
Apoi, daca au fost diferente de apa, pierderi din avarii, in functie de decizia comitetului poate ca trebuia sa platiti si dumneavoastra indiferent ca ati locuit sau nu acolo. Repet, in functie de cum s-a decis in asociatie.
Faptul ca "vechiul administrator a plecat si nu a platit apa" cum spuneti dumnaevoastra, poate fi normalo daca proprietarii erau restantieri, ca doar nu avea sa plateasca administratorul din buzunarul sau. Dar poate fi si hotie daca acesta si-a insusit banii si-a plecat cu ei.
In primul caz, cand proprietarii sunt restantieri, acum acei restantieri trebuie sa plateasca.
In cazul cand administratorul a furat banii, trebuie apelat la justitie care va hotara cine va suporta paguba: vechiul administrator, comitetul executiv, cenzorii sau proprietrarii.
In functie de intinderea acestei perioade, cand au fost restante, cand au disparut banii, cand ati devenit proprietar de drept..., o sa trebuiasca sa participati si dumneavoastra la recuperarea acestor sume sau nu.
In mod normal, daca presedintele v-a spus ca "asa spune legea", trebuia sa va fi spus si ce lege...
Nu, nu zice asa nicio lege, dar..... daca e vorba de hotie in cazul fostului administrator, atunci repartizarea prejudiciului (hotarata in AG) se face tuturor proprietarilor actuali. Vi se pare injust, dar strangerea acestor bani ar fi menita sa plateasca restantele la furnizor si deci, fie sa vi se dea drumul la utilitati, fie sa nu fiti pusi in pericol sa vi se sisteze furnizarea acestora, iar dv. sunteti printre cei care beneficiaza de aceste utilitati, nu?
Cand se va recupera prejudiciul de la fostul administrator, atunci si in proportia in care ati contribuit vi s-ar inapoia acesti bani.
Numai ca trebuie sa fiti cu ochii pe conducerea asociatiei sa faca toate demersurile necesare pentru a recupera acest prejudiciu.
Admin blocului
doar_eumike
SCHIMBARE COMITET EXECUTIV SI ADMIN IN CADRUL UNEI ASOCIATII DE PROPRIETARI
Buna,
acum 2 sapt. adunarea generala formata din proprietarii a 2 blocuri ... (vezi toată discuția)