va salut cu respect.....
acum ceva timp am cumparat un autovehicul ,de la un intermediar [samsar] care avea act de vanzare cumparare cu propietarul,dar care nu o inmatriculase pe numele sau....am facut actul de vanzare cumparare intre mine si el,am primit toate actele masinii eu achitand contravaloarea masinii integral...problema apare acum caci nu pot inscrie auto la circa financiara si imlpicit la politie deoarece tipul nu poate sa scoata acel certificat fical [el mintind la monentul vanzari ca nu vor nici un fel de probleme si ca poate oferi si fiscalul].....am uitat sa mentionez ca in actele masinii figureaza la propietar o firma care momentan are activitatea suspendata....am cerut rezilierea contractului de vanzare cumparare,si restituirea sumei de bani dar tipul nici nu vrea sa auda,zicand sa circul asa ca actele masinii sunt in regula,dar eu vreau sa o inscriu pe numele meu......
va rog un sfat in aceasta problema a mea.....
multumiri anticipate
Dar cand se face vanzarea in mod normal trebuia sa existe si certificatul fiscal. Nici nu ti se primeste fara certificat fiscal; Cum ati facut vanzarea?
nu....la intocmirea actelor de vanzare cumparare nu trebuie certificatul fiscal....acesta este obtinut ulterior de la circa financiara in baza unei copii a actului de vanzare cumparare si a altor documente de catre vanzator... circa financiara nu elibereaza certificatul fisca decat dupa ce vanzatorul face dovada vanzarii ,......nu este acelasi lucru ca la cumpararea unui imobil.....greseala mea a fost ca fiind duminica nu am putut verifica la sectia financiara,si am inmanat toti banii
EDITAT - copiat aici mesajul consecutiv
revin cu sfatul primit de la un forumist de pe alt site ,dar care nu este de specialitate.ci doar din"auzite"....
pot actiona in instanta pe vanzator in baza a "obligatia de a face" din drept civil....exista asa ceva?.....pot avea castig de cauza?....
In baza actelor pe care le detineti cu vanzatorul care nu detine calitatea de proprietar asupra autoturismului pe care tranzactionat,formulati actiune civila
In baza documentelor pe care le detineti,care atesta buna dvs credinta (si necunoasterea legii) prin care ati tranzactionat autoturismul de la o persoana care nu detine cu titlu de proprietar,care nu este inregistrat in evidentele autoritatii si in documentele autoturismului,daca nu stapaniti procedura,contactati persoana specializata care sa analizeze competent toate documentele si continutul acestora si eventual sa va redacteze actiune civila impotriva vanzatorului autoturismului
Exista posibilitatea sa puteti fi indreptatit sa formulati inclusiv plangere penala sub aspectul savarsirii de fapte prevazute de legea penala