avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare auto - nu am primit certificat fiscal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare auto - nu am primit certificat fiscal

Buna seara si un Craciu fericit tuturor !
Am auzit de acest forum si as vrea sa am o parere/sfat avizat pt a iesi dintr-o incurcatura uriasa:
Am cumparat acum cateva luni un autoturism SH (an 2004) inmatriculat in RO cu nr de Bucuresti, adus in tara abia cu o luna inainte. Am facut greseala sa intocmesc vineri seara actul de vanzare-cumparare urmand ca abia luni sa ne intalnim pt actele de la circa financiara, sambata urmand sa merg la serviciu 24h. De atunci vanzatorul ma amana motivand ca are datorii f mari la circa financiara (mii de roni/euro, nu mai retin exact cat). Am facut imprumut la banca cu eforturi extraordinare pt a-mi lua masina si platesc 25 ani pt bani, dar inca nu sunt posesorul masinii. Am citit pe un forum auto cum ca daca as demara proceduri de dat in judecata pe vanzator, as putea obtine o dovada ceva de la circa financiara, cu care as avea dreptul sa o inscriu apoi pe numele meu, dar aici se opresc toate ideile despre aceasta situatie.
Poate cineva dintre dvs cu experienta (banuiesc eu) preponderent in domeniul pietei auto ma poate indruma. Pot lasa cand si daca este cazul detalii nominale despre caz in limita posibilitatilor.
Multumesc oricui ma poate indruma cumva
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Suselin, utilizator
Cel mai recent răspuns: spyke_florin , utilizator 12:19, 31 Decembrie 2015
Achizitia de autoturism in lipsa documentelor esentiale,incumba riscuri,a caror consecinte,din pacate acum le suportati
De regula neprezentarea certificatului fiscal asupra unui autoturism la vanzare,ridica suspiciuni referitoare la posibile debite in evidenta proprietarului acestuia la autoritatea fiscala
Certificatul fiscal nu poate fi obtinut decat ulterior achitarii debitelor in evidenta vanzatorului autoturismului
Aveti posibilitatea sa formulati plangere in justitie impotriva vanzatorului autoturismului
Daca nu stapiniti procedura in domeniu,apelati la serviciile unei persoane specializate
Ok, deci fac o plangere in justitie, intrebarea este: imi revine autoturismul mie prin natura procedurilor actului de justitite (in ideea a ce se specifica pe forumul auto ) sau astept pana la calendele grecesti o hotarare care poate fi si nefavorabila mie?
Ultima modificare: Duminică, 25 Decembrie 2011
Suselin, utilizator
Deschiderea unei actiuni in justitie poate dura foarte mult si ca orice proces are si un anume grad de risc. Mai puteti incerca sa faceti o plangere la politie si sa aratati situatia cum ca vanzatorul nu v-a prezenta documentele fiscale in felul acesta neputand inscrie pe numele dv masina in termen de 30 de zile de la incheierea PV de V/C asa cum prevede legea.
Suselin a scris:

imi revine autoturismul mie prin natura procedurilor actului de justitite

In situatia in care va aflati,se impune sa analizati cu responsabilitate optiunile la indemana in vederea obtinerii unei solutii favorabile dvs,fie ca urmare a unei plangeri la politie fie direct in instanta
Trebuie sa constientizati ca orice autoritate va retine culpa dvs in circumstanta in care ati acceptat incheierea contractului de vanzare-cumparare in lipsa tuturor documentelor legal prevazute pentru tranzactionare autoturism
Recunoasterea debitelor in urmarire existente la autoritatea fiscala constituie un dezavantaj major pentru dvs
Exista varianta uneori practicata intre partile in contractul de vanzare cumparare in care cumparatorul pentru a obtine certificatul fiscal,achita debitul existent la autoritatea fiscala,
c/v acestuia fiind scazuta din pretul negociat pentru vanzare auto

Trebuie sa constientizati ca orice autoritate va retine culpa dvs in circumstanta in care ati acceptat incheierea contractului de vanzare-cumparare in lipsa tuturor documentelor legal prevazute pentru tranzactionare autoturism

Sunt convins ca am partea mea de culpa (cu asta am si inceput descierea problemei) inclusiv din punct de vedere juridic si imi asum in fata autoritatilor acest lucru dar... poate stie cineva un caz similar in care s-a rezolvat problema si daca da, cum anume ?

PS: pe masina am dat mai putin decat datoria invocata de vanzatorul masinii si , oricum - alti bani nu am cum sa dau pt asta (v. "imprumutat la banca")

Alte discuții în legătură

Nu pot inscrie masina basileros basileros va salut cu respect..... acum ceva timp am cumparat un autovehicul ,de la un intermediar [samsar] care avea act de vanzare cumparare cu propietarul,dar care ... (vezi toată discuția)
Acuzat de uz de fals la achizitie autoturism florydania florydania Buna seara, Am rugamintea sa ma ajutati cu o parere/sfat in urmatoarea chestiune: In anul 2012 am cumparat o masina din targ de la Vitan. Am facut actele ... (vezi toată discuția)
Probleme la inscrierea masinii Katri Katri De curând, am cumparat o masina adusa din strainatate. Am apelat la o firma de intermedieri auto pentru o efectua toate demersurile necesare inscrierii. Am ... (vezi toată discuția)