Buna seara si un Craciu fericit tuturor !
Am auzit de acest forum si as vrea sa am o parere/sfat avizat pt a iesi dintr-o incurcatura uriasa:
Am cumparat acum cateva luni un autoturism SH (an 2004) inmatriculat in RO cu nr de Bucuresti, adus in tara abia cu o luna inainte. Am facut greseala sa intocmesc vineri seara actul de vanzare-cumparare urmand ca abia luni sa ne intalnim pt actele de la circa financiara, sambata urmand sa merg la serviciu 24h. De atunci vanzatorul ma amana motivand ca are datorii f mari la circa financiara (mii de roni/euro, nu mai retin exact cat). Am facut imprumut la banca cu eforturi extraordinare pt a-mi lua masina si platesc 25 ani pt bani, dar inca nu sunt posesorul masinii. Am citit pe un forum auto cum ca daca as demara proceduri de dat in judecata pe vanzator, as putea obtine o dovada ceva de la circa financiara, cu care as avea dreptul sa o inscriu apoi pe numele meu, dar aici se opresc toate ideile despre aceasta situatie.
Poate cineva dintre dvs cu experienta (banuiesc eu) preponderent in domeniul pietei auto ma poate indruma. Pot lasa cand si daca este cazul detalii nominale despre caz in limita posibilitatilor.
Multumesc oricui ma poate indruma cumva
Daca detineti datele de identificare ale persoanei care a vandut autoturismul formulati plangere la politie in care detaliati succesiunea de evenimente
Uneori implicarea politiei determina partile sa solutioneze fara sa fie necesara actionarea in instanta
Orice formular de vanzare-cumparare auto cuprinde rubrici obligatorii despre identitatea partilor.
Asta doresc de la acest forum: o cale de a rezolva, poate un caz similar. Cum poate sa se implice politia in cazul meu? Cum poate determina politia sa isi achite datoria la fisc? Daca nu poate(si nu poate), cum se poate "sari" peste acest pas? Cineva cu experienta de cazuistica auto poate are niste raspunsuri mai punctuale (no offense pt ynocentta - multumesc pt implicare).
dar daka am fiscalu si nu lam bagat la timp si il bag dupa un an pot sa o bag la mine la primarie .am auzit ka imi da amenta 30-50 de roni si sa platesc din urma impozitul la masina kat a fost scoasa e adevarat aja cva ka nu am bani sa o inscriu am toate actele talon tot cartea masini