avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Beneficiar pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Beneficiar pensie alimentara

Se da urmatoarea situatie:
Prietena mea are un copil conceput cu o persoana necunoscuta iar dupa nasterea acestuia s-a casatorit. Noul sot l-a declarat ca si copil acesta purtandu-i numele. Dupa divortul lor ea poate cere pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: ContSters232881 , utilizator 21:01, 13 Decembrie 2011
Da, poate cere pensie ca pana la proba contrarie , e copilul lui. Daca nu i se pare corect fostului sot, acesta poate contesta recunoasterea paternitatii in instanta
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
gi-jane2, moderator
Conform legii este tatal copilului astfel incat da poate cere, de fapt chiar este obligata sa ceara intrucat beneficiara nu este ea si minorul
da,poate cere.conform legi el este tatal copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate copil in timpul casatoriei/ dupa divort abc123 abc123 As dori sa stiu cum poate fi recunoscut ca tata al copilului pe care il voi naste in luna martie prietenul meu (tatal real al copilului) avand in vedere ca ... (vezi toată discuția)
Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil in afara casatoriei nebv nebv Buna ziua, doresc sa va pun o intrebare pentru un prieten. Prietena lui (romanca ca si el) cu care locuieste de 2 ani (in Germania), a fost casatorita ... (vezi toată discuția)