avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Fratele meu lucreaza de cativa ani la o firma cu contract de munca pe perioada determinata (1 august - 30 aprilie) sta 3 luni de zile acasa si apoi din nou este angajat pe aceeasi perioada. Anul acesta l-au reangajat in septembrie pe perioada determinata pana la 31 decembrie 2011. I se opresc toate darile (CAS, Somaj, etc) dar pana acum nu a beneficiat de somaj nevand 12 luni lucrate continuu. Ar avea dreptul la somaj?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:34, 14 Decembrie 2011
Una din conditiile acordarii somajului este aceea ca fratele Dvs. sa aiba un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
1. Cele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
2. Asa ca daca la data incetarii de drept a CIM pe perioada determinata, la data expirarii temenului pentru care a fost incheiat, poate beneficia de indemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni are 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
3. Vedeti si dvs. daca in perioada 31.12.2009 - 31.12.2011 are 12 luni lucrate atunci va beneficia de indemnizatie de somaj.
4. - Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj de la data incetarii CIM trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data incetarii CIM.
- Daca se inregistreaza mai tarziu, dar nu mai mult de 12 luni, va beneficia de indemnizatie de somaj de la data inregistrarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj bonella bonella La o angajare pe perioada determinata si dupa 11 luni lucrate am dreptul la ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Se poate somaj? mirusaby mirusaby Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: am la societate mai multe contracte de munca pe perioda determinata pana la 30.11.2012. As dori sa stiu daca acesti ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa expirarea unui contract pe durata determinata kurti kurti Buna seara,am o intrebare am lucrat 7 luni fara intrerupere la o firma cu contract pe durata determinata.Inainte de aceste 7 luni am lucrat la alta firma. Am o ... (vezi toată discuția)