avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dividende

Buna seara,
Am profit nerepartizat atat in 2009 cat si in 2010 pe care m-am hotarat sa-l repartizez pe dividende acum in decembrie 2011. Va rog din suflet sa-mi spuneti cum anume trebuie sa procedez: adica fac o hotarare a sociatului unic prin care repartizez aceste dividende 15000 lei, dar cum calculez impozitul si mai important cand il platesc si cand il declar? La suma neta trebuie sa platesc 5,5% la sanatate chiar dac sunt salariat cu norma intreaga?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: piciul , utilizator 16:16, 14 Decembrie 2011
Sunt mai derutata deci legea spune ca daca e salariat nu plateste cass la dividendele ridicate
Ordinul in schimb spune ca trebuie sa platesc....am inteles corect? Pana la urma ce fac?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare dividende daryana daryana Buna ziua!! O societate are un asociat unic care nu este angajat nicaieri. Acesta doreste sa ridice divinede aferente profitului anului 2008. Ce contributii ... (vezi toată discuția)
Dividende Costy S Costy S Buna ziua, Daca un actionar cumpara dividende, ce taxe trebuie sa plateasca catre stat? Va rog sa ma ajutati si cu o baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Obligatii microintreprinderi tommy22 tommy22 buna seara, va rog sa-mi spuneti care sunt impozitele pe care le plateste o micro. 3 % impozit pe venit si 16 % impozit pe dividende? multumesc frumos, (vezi toată discuția)