avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce raspundere juridica are proprietarul unei firme ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce raspundere juridica are proprietarul unei firme daca are administrator?

Buna,

As dori sa stiu ce fel de raspundere juridica are proprietarul unei firme daca acesta a numit un administrator? Poate fi acesta tras la raspundere pentru deciziile administratorului? Proprietarul unei firme poate fi angajat cu carte de munca la propria firma?
Cel mai recent răspuns: Trutan Moisa tiberiu , Consilier juridic 00:04, 15 Decembrie 2011
Daca administratorul este numit in actele depuse la registrulo comertului, proprietarul firmei raspunde in limita capitalului social depus, iar administratorul raspunde pentru faptele de gestiune si bancruta frauduloasa, precum si orice alta fapta care creeaza un prejudiciu firmei si tertilor. Da, puteti avea calitatea de salariat la propria firma
Deci proprietarul nu poate fi implicat penal pentru faptele administratorului societatii, dar poate raspunde material pt deciziile administratorului?!

Problema este ca eu ma mut din localitate si nu mai pot administra firma. Nu vreau sa ma trezesc cu dosare penale pentru faptele altuia... Ca mai baga mana in bani... :hammer: asta este, dar nu vreau sa am complicatii de natura penala sau sa fiu obligat sa platesc mai mult decat capitalul social depus.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Alin14, utilizator
puteti fi angajat in firma dv.daca sunt cel putin doi asociati in aceasta firma,altfel nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de la banca peter_pp peter_pp Buna....in anul 2008 am luat de la o banca 35000ron linie de credit si 20000 ron credit prin firma mea de atunci. Am folosit un an,am platit toate ... (vezi toată discuția)
Raspunderea asociatului intr-un srl catalin20102010 catalin20102010 Buna ziua In anul 2005 m-am asociat cu 2 tipi sot si sotie intr-o societate SRL ei cesionanadu mi mie cite 3 parti sociale fiecare din cele 10 pe care le ... (vezi toată discuția)
Firme cu datorii ContSters28686 ContSters28686 Firmele de pe net care preiau firme cu datorii la stat sunt ok? Adica se poate vinde o firme cu datorii la stat unor actionari care vor sa o redreseze si sa ... (vezi toată discuția)