avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Legea 448/2006-COD G20
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Legea 448/2006-COD G20

Salut,am o intrebare destul de grea ca sa o inteleg pt ca nimeni nu ma putut ajuta si sper ca aici voi fi ajutata cu acest sfat.Am tatal bolnav cu decizia data cu 'Legea 448/2006,Cod Boala G20' am cumparat o masina si taxele de inmatriculare costa mai mult ca masina . Intrebarea : am dreptul la o reducere la inmatricularea masinii dat faptul ca eu am grija de tatal meu .Va multumesc din suflet si va urez sarbatori fericite la toti romanii si astept un raspuns.Ioana
Cel mai recent răspuns: ioanaionescu82 , utilizator 11:01, 14 Decembrie 2011
ioanaionescu82 a scris:

am o intrebare destul de grea ca sa o inteleg pt ca nimeni nu ma putut ajuta

Legea nr 448/2006 republicata la art 26 Facilitati fiscaleal c)persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale
c)scutire de la plata taxei asupra autoturismelor

Problema consta in probarea cu documente ca proprietarul autoturismului intruneste criteriile si conditiile medicale impuse,ca se incadreaza in prevederile mentionate
Sunt numeroase situatii in care persoanele cu dizabilitati sau membrii familiilor acestora achizitioneaza vehicule,doresc beneficierea de facilitatea fiscala,dar fie nu detin documente medicale doveditoare, fie vehiculul nu detine adaptarea tehnica aferenta handicapului
Buna ziua ,va multumesc pentru timpul accordat la intrebarea mea,dar eu nu am inteles absolut nimic .Tatal meu este bolnav de parkinson accentual si osteoporoza acuta deci simlificat e in imposibilitate de a conduce in totalitate saracul de el nu poate sta in fund daramite sa conduca iar masina as puneo si pe numele lui nu e problema important e sa pot sa o inmatriculez si sa evit acea taxa de poluare in cazul ca legea imi permite..Repet decizia e pe Legea 448/2006- COD BOALA G 20. Va multumesc anticipat pentru un ulterior raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto persoana cu handicap adiraicu adiraicu unchiul meu este persoana cu handicap gradul 1. doreste sa cumpere o masina din strainatate si nu stie daca trebuie sa plateasca taxa de timbru pentru ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa inmatriculare auto persoana cu handicap grav lobontcamelia lobontcamelia am vazut in lege ca este scutita persoana cu handicap grav in cazul masinii modificate pentru handicapul suferit dar handicapul meu nu este de natura care sa ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit auto ConuGeo ConuGeo Sunt o persoana cu handicap locomotor gradul 1.Vreau sa achizitionez o masina neadaptabila pe numele meu.Se va folosi de ea familia. Vreau sa stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)