avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Am aflat ca am niste amenzi neplatite, despre care eu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Am aflat ca am niste amenzi neplatite, despre care eu nu stiu nimic. Ce pot face?

Am trecut pe la oficiul postal unde sunt arondat, si am cerut informatii daca mai am vre-o datorie la administartia finaciara cu privire la taxe si impozite, pe rolul detinut de mine..
Raspunsul a fost urmatorul: LA taxe si impozite totul este zero, dar apar niste amenzi de circulatie ce aduna suma de 508 lei....
Intrebare? Ce obligatii am eu, in aceasta situatie, ca sa contravin in timp util unor alte eventuale neplaceri?.....Daca eu nu am fost instiintat sub nici o forma cu privire despre aceste amenzi, iar tot ce am stiut sau mi-au fost date le-am achitat, la vremea respectiva, si am dovezile necesare...Va multumesc anticipat de raspunsurile primite, si nu in ultimul rand pentru timpul acordat...O zi fenomenala la toata lumea si sarbatori fericite !!!
Cel mai recent răspuns: Bardac Nelu , utilizator 11:36, 15 Decembrie 2011
nu la posta trebuie sa va duceti sa va interesati ci la taxe si impozite locale... acolo aflati si despre amenzile respective de unde provin si de cand sunt... toate cele bune si dvs..sarbatori fericite!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Petre Enache, Avocat
Solicitati la directia de taxe sa va dea detaliat suma: nr., seria, data procesului verbal si organul emitent. Contestati apoi in instanta. Sunteti repus in termen daca nu vi s-a adus la cunostinta.
Daca sunt achitate o sa contestati eventuala executare, la care vor proceda in recuperarea debitului.
Bardac Nelu a scris:

Am trecut pe la oficiul postal unde sunt arondat, si am cerut informatii daca mai am vre-o datorie la administartia finaciara cu privire la taxe si impozite,



Autoritatea competenta sa dispuna obligatiile in sarcina contribuabililor persoane ,este autoritatea fiscala si nu oficiul postal
In situatia in care va inregistrati in urmarire cu debite ,in temeiul art 115 al 1 din OG nr 92/2003 privind codul de procedura fiscala-republicat,ce reglementeaza ordinea de stingere a datoriilor,"initial se achita amenzi,taxe,impozite aflate in urmarire si ulterior se solutioneaza obligatiile fisclae curente sau cererile contribuabilului"
Este de preferat pentru a nu fi obligat sa achitati sume majorate datorate si aplicarii de penalitati de intarziere,sa achitati respectivele amenzi
Daca inca mai aveti dovada (chitantele prin care ati platit) ,va puteti duce la primarie si sa le aratati. Dupa care veti fi scos din evidente (eu asa am procedat).

Alte discuții în legătură

Refuzul primarieri de a lua in evidenta auto Johnny9900 Johnny9900 Buna ziua. Ma numesc Ionut M., din Valenii de Munte judet Prahova. De curand am achizitionat un autoturism si am mers la biroul taxe si impozite al primariei ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata - probleme facturi Ioana-Roxana Ioana-Roxana Buna ziua! Firma in cadrul careia imi desfasor activitatea a furnizat marfa, timp de doi ani de zile, altei persoane juridice. Debitoarea a platit o parte din ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. O cunostinta a fost citata ca martor intr-un proces penal si, desi a luat la cunostinta de instiintarea trimisa de catre instanta de a se prezenta ... (vezi toată discuția)