avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicare casa


Bunicul meu a avut 3 case in comuna Jamul Mare, care au trecut in proprietatea Sfatului Popular in anul 1955. Acum nu mai sunt in viata nici bunicul si nici mama mea care ar putea sa stie mai multe despre aceste proprietati. Eu vreau sa revendic aceste case, dar nu stiu de unde sa incep. Pana in prezent am facut rost de la arhiva de un act prin care este aratat ca cele trei case (de fapt numerele de casa) au fost trecute in proprietatea Sfatului Popular al comunei.
Daca o sa incep un proces, va trebui sa ma adresez Judecatoriei Timis, sau se poate incepe procesul in localitatea in care am domiciliul (domiciliul meu este in alt judet)?
Trebuie sa imi iau avocat pentru aceasta revendicare sau pot solicita sa se judece procesul in lipsa mea si fara aparare?

Cel mai recent răspuns: MaiaMihaela , utilizator 14:08, 5 Februarie 2018
Buna ziua ,vreau sa revendic o casa/teren si nu stiu de unde sa incep.In primul rand mama mea are un certificat in care scrie ca bunicu(tatal mamei )este"mort" dar nu i scrie si numele mama nestiind cum il cheama,tot in acest certificat scrie unde s a nascut -Draganesti Raionul Cricov si numele Bunici.Bunicul a murit cand mama avea varsta de 4 ani iar bunica acum 3 ani ea stand intr o casa nationalizata fiind revendicata la timpul ei.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 5 Februarie 2018
MaiaMihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare casa petrutu petrutu Bunicul meu a avut 3 case in comuna Jamul Mare, care au trecut in proprietatea Sfatului Popular in anul 1955. Acum nu mai sunt in viata nici bunicul si nici ... (vezi toată discuția)
Revendicari case Mihaita123 Mihaita123 Am vrut sa revendic o casa cu legea 10/2001 . Am pierdut insa procesul. Judecatorii corupti din Romania au favorizat Consiliul Judetean care detine ilegal ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)