avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revendicari case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revendicari case

Am vrut sa revendic o casa cu legea 10/2001 . Am pierdut insa procesul. Judecatorii corupti din Romania au favorizat Consiliul Judetean care detine ilegal aceasta casa. Casa si terenul au fost ale matusii tatalui meu. Judecatorii corupti nu au tinut cont de actetele de proprietate desi sunt facute prin tribunal. Casa a fost nationalizata de comunisti in perioada 1949-1955.Partea adeversa are decat o Hotarare de Guvern care prezinta 2 acte false de proprietate care nu se refera la casa. Din pacate eu nu am actul de nationalizare al acestei case, si de aceea judecatorii nu au vrut sa o revendice.

Ce vina am eu daca comunistii au nationalizat aceasta casa, fara act, sau actul e de negasit? Cum se poate revendica casa fara actul nationalizarii?
Cel mai recent răspuns: Mihaita123 , utilizator 15:06, 11 Noiembrie 2014
Consultati un av pt a vedea daca mai sunteti in termen pt formularea unei cai de atac,din postarea dvs nu rezulta in ce stadiu procesual va aflati.Este dificil sa primiti un sfat fara a citi hotararea judec respectiva si fara a cunoaste motivarea judec de respingere a actiunii dvs.Va pot spune ca in legea 10 era instituita o prezumtie ce opera in favoarea proprietarului deposedat in sensul ca imob aflat in proprietatea statului pt care nu existau acte de preluare era prezumat ca fiind preluat abuziv.
Stiu dar judecatorii nu au tinut cont de aceasta prezumtie, asa au patit toti cei care nu au avut decretul, hcm-ul sau decizia de la Sfatul Popular prin care casa a fost nationalizata. La mine este alta situatie. La Ministerul Agriculturii se afla niste documente secrete cu cei care in 1949 au donat terenurile fortat Ministerului Agriculturii. Am pus mana pe aceste documente secrete datorita unei functionare de acolo, care m-a ajutat, ca Arhivele Statului ( Arhivele Nationale) ma minteau ca nu au aceste documente. Din pacate in aceste documente scrie doar unde se afla terenul, in ce comuna, dar nu este o localizar clara, iar de casa nu se pomeneste nimic.

De prezumtie nu se tine cont, si nici judecatorii corupti de la CEDO nu mi-au facut dreptate. Nu stiu unde sa ma mai adresez.

Mai exista vreo instanta internationala la care sa ma mai pot adresa, desi a trecut un an de zile de la decizia hotilor de judecatori de la CEDO, care nici macatr nu e motivata.

Niste nemernci si judecatorii din Romania si cei de la CEDO, ei nu au stat in puscariile comunsite sa isi manance propriile fecale cum au fost obligati bunicii mei !

Dummzeu sa le pleateasca dupa sufletul lor de judecatorui nemernici.

Suntem o tara condus de comunisti, victimele nationalizate de comunisti nu si-au primit despagubirile nici pana acum, comunistul de Victor Ponta isi bate joc de noi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 carol80000 carol80000 Bunicii mei au avut o casa si un teren de 15 ha , nationalizate de comunisti fara acte. Desi am facut dovada ca acea casa a fost a bunicilor mei, , nicio ... (vezi toată discuția)
Cula zisa eronat tudor vladimirescu ( revendicare ) LISONELTA300 LISONELTA300 Cula zisa eronat Tudor Vladimirescu a fost construita de stra-stra-stra-stra bunicul meu Ion Gardareanu, nu de Tudor Vladimirescu cum au mintit istoricii ... (vezi toată discuția)
Proces civil si contencios Hamarsold100 Hamarsold100 Mentionez ca statul roman in perioada 1949-1955 a nationalizat de la bunica mea, bunicul meu, si sora bunicii mele o casa si o vie de 15 ha, casa comunistii au ... (vezi toată discuția)