avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate drepturile de delegare?

Am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate drepturile de delegare art. 44 (2)?

Mentionez ca banii de transport ii iau din banii de mancare.
Mentionez ca tot ei m-au mutat in punctul de lucru curent ilegal (fara sa-mi ceara acordul) la reintegrarea in urma hotararii judecatoresti, unde am si pierdut bani, si acum vor sa ma plimb inapoi ca sa pierd alti bani.
Mentionez ca motivul delegarii este inventat (nefondat) si am dovezi.
Mentionez ca m-am dus in delegatie odata la sedinta si ca sa dovedesc ca nu-mi vor deconta naveta (si n-au facut-o), desi am cerut-o explicit si toata administratia firmei e la curent.
Mentionez ca plata navetei nu este singurul drept al delegarii, si angajatii nu au dreptul sa renunte la drepturile lor (art. 38 Codul Muncii)

Situatia mea financiara:
360 euro salariu net + 40 euro bonurile de masa = 400 euro, de unde 220 euro chirie + 35 euro intretinere + 10 euro curent electric + 10 euro internet + ~125 euro mancare, nu-mi permit sa fac naveta! Si am dreptul sa-mi fie decontata naveta conform Codului Muncii art. 44 (2)!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
masayoshi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 27 Decembrie 2011
Codul muncii
"ART. 43
Delegarea reprezintă exercitarea temporară, din dispoziţia angajatorului, de către salariat, a unor lucrări sau sarcini corespunzătoare atribuţiilor de serviciu în afara locului său de muncă.
ART. 44
(1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil."

Conform art. 44 din Codul Muncii salariatul delegat are dreptul la "plata cheltuielilor de transport şi cazare". In acest sens se face o cerere catre angajator.
Delegarea se dispune de catre angajator si "se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului"
Multumesc, legea am citit-o si eu:

art. 38 Codul Muncii, angajatul nu are dreptul sa renunte la drepturi

In acest sens se face o cerere catre angajator

1. Nu scrie nicaieri ca se face cerere, din cate stiu nu exista norme metodologice de aplicare a legii 53/2003
2. I-am cerut angajatorului, am si facut o deplasare unde mi-a dat "plasa" neplatindu-mi transportul, si i-am indicat si legea (desi are departament juridic) de vreo 5 ori, si costurile mele de transport, cazare (chiar si 4 lei i s-a parut prohibitiv, francezii setand un nou standard al zgarceniei, si ne fac pe noi romanii cersetori); presupun ca indemnizatia n-o primesc oricum fiindca nu respecta legea si CCM
3. Am facut si alte cereri pe care nu le-a respectat
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2011
masayoshi, utilizator
Daca nu scrie , atunci cum faceti dovada ca ati solicitat angajatorului asa ceva ? ...

Persoana aflată în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.....


In cazul în care condiţiile de transport permit ca persoana aflată în delegare să se înapoieze zilnic în localitatea de domiciliu, după terminarea programului de lucru, din localitatea unde este trimisă în delegare sau detaşare, ordonatorul de credite poate aproba decontarea cheltuielilor zilnice de transport sau costul unui abonament de transport, dacă cheltuielile astfel efectuate sunt mai mici decât cele pentru plata indemnizaţiei zilnice de delegare şi a cazării şi dacă prin aceasta nu se afectează bunul mers al activităţii la locul delegării. În această situaţie nu se acordă indemnizaţia zilnică de delegare.
Daca nu scrie , atunci cum faceti dovada ca ati solicitat angajatorului asa ceva ? ...

I-am citat angajatorului legea intr-un email si am spus si care sunt costurile mele legate de delegare concret. Am salvat email-ul bineinteles. Asta a fost in iulie

Mai nou i-am cerut prin doua emailuri 4 lei pentru care au si zis ca au acceptat (dar n-am primit nimic), si scriu ca analizeaza cererea mea :))

Dupa ce m-am delegat degeaba din toate punctele de vedere (sedinta n-a avut nici un scop), transportul nu mi-a fost decontat, au vrut sa ma duc din nou, si am cerut atunci 8 lei, 4 pentru data trecuta, 4 pentru data asta. Nici un raspuns

Deci am cerut de 3 ori prin email! Tineti minte ca este unul din marile hipermarcheturi!

Indemnizatia de delegare n-o vor acorda cu siguranta fiindca nu respecta CCM!

Criza asta... ce face din oameni :slap:
Email-urile nu sunt mijloace de proba , decat in anumite conditii .. prin urmare, angajatorul dvs, avand in vedere faptul ca neexistand obligatia de a va raspunde intr-un anumit interval de timp, a profitat de acest lucru de a nu va raspunde la solicitarea dvs.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de delegare ginnyy ginnyy Am o cerere de la un salariat pentru plata drepturilor de delegare pentru perioada 2006-2009. Acesta a fost angajat la un punct de lucru al societatii, insa ... (vezi toată discuția)