avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate drepturile de delegare?

Am dreptul sa nu deleg daca nu-mi sunt respectate drepturile de delegare art. 44 (2)?

Mentionez ca banii de transport ii iau din banii de mancare.
Mentionez ca tot ei m-au mutat in punctul de lucru curent ilegal (fara sa-mi ceara acordul) la reintegrarea in urma hotararii judecatoresti, unde am si pierdut bani, si acum vor sa ma plimb inapoi ca sa pierd alti bani.
Mentionez ca motivul delegarii este inventat (nefondat) si am dovezi.
Mentionez ca m-am dus in delegatie odata la sedinta si ca sa dovedesc ca nu-mi vor deconta naveta (si n-au facut-o), desi am cerut-o explicit si toata administratia firmei e la curent.
Mentionez ca plata navetei nu este singurul drept al delegarii, si angajatii nu au dreptul sa renunte la drepturile lor (art. 38 Codul Muncii)

Situatia mea financiara:
360 euro salariu net + 40 euro bonurile de masa = 400 euro, de unde 220 euro chirie + 35 euro intretinere + 10 euro curent electric + 10 euro internet + ~125 euro mancare, nu-mi permit sa fac naveta! Si am dreptul sa-mi fie decontata naveta conform Codului Muncii art. 44 (2)!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
masayoshi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:02, 27 Decembrie 2011
freeelis a scris:

Persoana aflată în delegare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea.....

ce lege prevede?
@ exuser
prevederea este reglementata de HG nr.1860/2006 - privind drepturile şi obligaţiile personalului autorităţilor şi instituţiilor publice pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciului
[ link extern ]
aceasta hotarare (HG nr.1860/2006) nu se aplica numai personalului autorităţilor şi instituţiilor publice? din discutii am inteles ca angajatorul este un hipermarket.
Este aplicabila si in sectorul privat ... In conformitate cu prevederile art.21 alin.(3) din Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:

b) suma cheltuielilor cu indemnizaţia de deplasare acordată salariaţilor pentru deplasări în România şi în străinătate, în limita a de 2,5 ori nivelul legal stabilit pentru instituţiile publice;
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de delegare nyusziful nyusziful Buna seara, As avea urmatoarea nelamurire legata de delegare si diurna (indemnizatie de delegare) in tara a unui salariat. Asadar, care este nivelul minim ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de deplasare in interiorul tarii rodicaonet rodicaonet Buna ziua. Am urmatoarea situatie si va rog frumos sa ma ajutati, daca este posibil. Societatea se ocupa de insotirea trenurilor ce transporta ... (vezi toată discuția)