avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... refuz la plata factura dupa cinci luni de la emitere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

refuz la plata factura dupa cinci luni de la emitere

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor, sunt economista si cred ca as avea o logica pentru a-i raspunde clientului meu, dar as avea nevoie si de o baza legala.
1. Am emis o factura in iulie 2011 - conform unei comenzi ferme, de valoare mare :(. Mu am primit refuz la factura.
2. Am continuat raportul de lucru cu ei si mi-a achitat respectivele produse, desi nici in urma insistentelor factura de care este vorba nu a fost achitata.
3.In urma insistentelor primim ,in 25 oct., un angajament la plata pentru comanda respectiva in perioada 25.11-30.11.11.
4.La exact 5 luni imi scriu ca livrarea nu a fost completa si ca ei considera ca nu mai au nici o datorie fata de noi.
Eu le-as raspunde asa:
Ca urmare a adresei Dvs numarul …………13.12.11 va comunicam ca ca refuzul la plata a facturii 6096/13.07.2011, reprezentand contravaloarea comenzii Dvs…………., este neintemeiat datorita faptului ca a fost depasit termenul legal de refuz la plata al acestei facturi.
Mai mult decat atat comunicarea Dvs, din 13.12.11, ca …….. nu are nici o datorie fata de noi, nu are obiect avand in vedere faptul ca la o data prealabila, data de 26.10.2011, ne comunicati prin faxul…………….faptul ca ne veti achita datoria aferenta comenzii ………….. in perioada 25.11.2011-30.11.2011.
Acest angajament la plata reprezinta recunoasterea de necontestat a datoriei societatii Dvs catre societatea noastra.

Dar oare este bine:help:
Cel mai recent răspuns: ksimona , utilizator 10:25, 14 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)
Fila cec - investire cu formula executorie. margareta_71 margareta_71 Buna ziua. Am cumparat marfa in martie 2009 de la o firma si am fost pasuita pana in 30.11.2009 cand am dat ca si garantie 2 file cec pentru cele 2 facturi de ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata mircea.stoica mircea.stoica Am clienti care,chiar si dupa nenumarate insistente, nu inteleg sa-si achite facturile. Mai exact, sunt clienti carora le-am furnizat roti auto complete, ... (vezi toată discuția)