avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare incepand cu data de 01.01.2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare incepand cu data de 01.01.2012

Buna. Am si eu o intrebare. Trebuie sa fac o angajare incepand cu data de 01.01.2012. revisalul trebuie sa-l transmit cu o zi inainte de inceperea activitatii adica 31.12.2011. Stie cineva se poate prelua tinand cont ca in aceasta perioada nu se prea lucreaza pe nicaieri.Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 22 Octombrie 2012
Multumesc.
Imi puteti indica sursa (text legisl.) unde sunt precizate aceste aspecte? Mi-ar fi de mare folos, voi mai avea situatii asemanatoare.
In codul muncii nu e specificat, nici in Ghid utilizare Revisal.
1. Raspunsul este ca nu exista nici o prevedere legala care sa interzica incheierea sau incetarea unui CIM in zilele nelucratoare.

2. Un CIM se poate incheia intr-o zi de sambata iar prezenta efectiva la locul de munca va incepe de luni, deoarece sambata si duminica sunt zile nelucratoare.
Regula este ca zilele de sambata si duminica sunt zile de repaus saptamanal.

Astfel, orice operare in registrul general de evidenta a salariatilor (ReviSal) intervine in zilele de repaus saptamanal, prin efectul legii, se efectueaza in prima zi lucratoare.

Chiar daca H.G. nr. 500/2011, nu prevede expres prorogarea termenului pentru operarea incetarii, daca acesta cade intr-o zi nelucratoare, este firesc ca operarea in ReviSal sa se faca in prima zi lucratoare.

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) lit. i) din HG 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde elementul data incetarii contractului individual de munca.

[ link extern ]
Amelia Muntean a scris:

Multumesc.
Imi puteti indica sursa (text legisl.) unde sunt precizate aceste aspecte? Mi-ar fi de mare folos, voi mai avea situatii asemanatoare.
In codul muncii nu e specificat, nici in Ghid utilizare Revisal.

Ghidul de utilizare a REVISAl-ului nu este act normativ dupa care trebuie sa ne luam ..este doar un ghid ... nu este obligatoriu , oricum acel ghid contine cateva erori ..

De ce toate aspectele ar trebui legiferate ? .. poate ne precizati dvs care este textul de lege care interzice ca un c.i.m. sa inceteze sau sa inceapa intr-o zi nelucratoare?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Suspendare cim ContSters31759 ContSters31759 Buna ziua, In cazul in care exista o cerere de suspendare CIM de 2 zile, cum operez in REVISAL, cand inregistrez suspendarea, la rubrica data sfarsit ... (vezi toată discuția)
Data cim maria_corina29 maria_corina29 As vrea sa stiu, am de inchis un contract la sf luni martie....de inceput alt cim de la 1 aprilie la alta firma, la aceeasi persona. problema este ca 31 este ... (vezi toată discuția)
Revisal pt incetare cim prin demisie art 81(7) florinita florinita Am un angajat pt care inceteaaza cim cu 01.07.2011 cf art 81 alin 7 codul muncii republicat. 1) Revisal nu este actualizat. Motivul incetarii in revisal este ... (vezi toată discuția)