As vrea sa stiu, am de inchis un contract la sf luni martie....de inceput alt cim de la 1 aprilie la alta firma, la aceeasi persona. problema este ca 31 este sambata si 1 este duminica.
cu ce data fac incheierea pe vechea firma si cu ce data fac angajarea pe noua firma? si apoi, revisalul l-am trimis inainte pentru angajare pentru 2 aprilie (desi trebuia 1 dar e duminica) ca se poate, dar pentru incheiere tre sa-l trimit in ziua in care am decizia. in ce zi trimit ?
angajarile se transmit in revisal cu minim o zi inainte de inceperea activitatii, deci, puteti sa o inregistrati si de vinerea. Cat despre lichidare, o trasmiteti in ziua incetarii CIM. Faceti lichidarea cu 31, angajarea cu 1 aprilie (dat fiind ca este weekend; puteti sa il lichidati si cu 1 aprilie) si transmiteti revisalul cel tarziu in 31 martie.
Inceperea activitatii si incheierea unui nou c.i.m. ar trebui facute in aceeasi pentru a avea continuitate...
Astfel daca data incheierii c.i.m. este data de 01.04.2012 , incetarea o puteti transmite si in data de 02.04.2012.
Daca angajarea se face cu data de 01.04.2012 , atunci transmiterea registrului se va face in data de 30.03.2012
revisalul l-am trimis de miercuri pentru angajare pentru 2 aprilie ca e luni dar puteam face angajarea cu 1 desi este duminica? si decizia de incheiere tot cu 1? daca dau decizia de incheiere cu 1(duminica), cand trimit revisalul? luni?ce spune legea?
Nu exista niciun text de lege care sa prevada ce fel de zi poate fi ziua inceperrii activitatii sau ziua incetarii raportului de munca ... prin urmare, astfel de zile pot fi fie zile lucratoare, fie zile nelucratoare.
Daca data incetarii raportului de munca pica intr-o zi de duminica, atunci REVISAL-ul se va transmite luni.
Buna dimineata!
cristin20
Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)