avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DATA CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DATA CIM

As vrea sa stiu, am de inchis un contract la sf luni martie....de inceput alt cim de la 1 aprilie la alta firma, la aceeasi persona. problema este ca 31 este sambata si 1 este duminica.
cu ce data fac incheierea pe vechea firma si cu ce data fac angajarea pe noua firma? si apoi, revisalul l-am trimis inainte pentru angajare pentru 2 aprilie (desi trebuia 1 dar e duminica) ca se poate, dar pentru incheiere tre sa-l trimit in ziua in care am decizia. in ce zi trimit ?
Cel mai recent răspuns: maria_corina29 , utilizator 19:16, 22 Octombrie 2012
Ziua in care incetarea CIM se ponteaza la angajator, este data inclusiva. De ex. daca se solicita incetarea CIM cu data de 24, aceea e ultima zi inclusiv, nu se va face incetarea in 25, ci in 24 (se si transmite in Revisal in aceeasi zi, nu in ziua urmatoare).

La fel si data angajarii, este zi pontata la angajator. Nu incepe contractul din 24 si se ponteaza din 25.

De aceea nu inteleg care ar fi ziua diferenta in simularea la Pensii.

Una din zile nu figureaza pontata.
Apare asa ceva in Legea Pensiilor?
Si diferenta dintre data de 24 si data de 25 nu este de o zi ? ... daca un c.i.m inceteaza in data de 24 , un alt contract poate incepe tot cu data de 24 ...
corect.
acum vreau sa va intreb si eu ceva. , am un cim de o luna de zile , mai exact de pe 24 sept angajat. la 31 oct. vreau sa il dau in somaj cu articolul 65. credeti ca se va sesiza cineva, itm-ul ca l-am tinut numa o luna si l-am dat in somaj? are stagiu de cotizare in spate de 1 an si 6 luni la alta firma. astept raspuns. e corect ce vreau sa fac, legal vorbind? e un tertip...mai exact
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
maria_corina29, utilizator
ITM-ul nu are nicio legatura cu somajul .. poate cei de la AJOFM .. d.p.d.v. legal este corect cum doriti sa procedati.
multumrsc de raspuns///la ajofm am intrebat chiar juristul si asa mi-a raspuns...ca e legal si ca dupa o luna il pot da in somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare incepand cu data de 01.01.2012 kittycriss kittycriss Buna. Am si eu o intrebare. Trebuie sa fac o angajare incepand cu data de 01.01.2012. revisalul trebuie sa-l transmit cu o zi inainte de inceperea activitatii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal incetare contract Manin Manin buna ziua e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)