avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DATA CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DATA CIM

As vrea sa stiu, am de inchis un contract la sf luni martie....de inceput alt cim de la 1 aprilie la alta firma, la aceeasi persona. problema este ca 31 este sambata si 1 este duminica.
cu ce data fac incheierea pe vechea firma si cu ce data fac angajarea pe noua firma? si apoi, revisalul l-am trimis inainte pentru angajare pentru 2 aprilie (desi trebuia 1 dar e duminica) ca se poate, dar pentru incheiere tre sa-l trimit in ziua in care am decizia. in ce zi trimit ?
Cel mai recent răspuns: maria_corina29 , utilizator 19:16, 22 Octombrie 2012
Pentru continuitate, ziua desfacereii CIM si ziua angajarii in alta parte trebuie sa coincida?
Nu zile consecutive, spre ex. 31 martie- desfacerea CIM si 1 apr. - angajare?
Va rog frumos sa-mi indicati si sursa legislativa. Multumesc.
Da, pentru continuitate cele doua date trebuie sa coincida ... daca mergeti la Casa de pensie pentru o simulare pentru pensie veti observa ca exista diferenta de o zi daca data incetarii este 31.10. si data de incepecere a noului c.i.m. este 01.11.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc. Mi-ar fi de mare folos sursa (text legislativ).
Ar fi destul de bune dca ar exista pentru fiecrae dintre situatii cate o reglementare legislativa .. insa un singur calcul matematic va poate demonstra ceea ce v-am spus eu ...
Multumesc. As fi interesata de sursa acestor precizari (text legisl.): ca cele doua date trebuie sa coincida pt continuitate.

Alte discuții în legătură

Angajare incepand cu data de 01.01.2012 kittycriss kittycriss Buna. Am si eu o intrebare. Trebuie sa fac o angajare incepand cu data de 01.01.2012. revisalul trebuie sa-l transmit cu o zi inainte de inceperea activitatii ... (vezi toată discuția)
Inregistrare revisal incetare contract Manin Manin buna ziua e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! cristin20 cristin20 Ce presupune trecerea angajatilor de pe o firma pe alta a aceluiasi angajator? intocmirea dosarelor de personal, operare si transmitere revisal a CIM cu o zi ... (vezi toată discuția)