avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1105 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperarea taxei auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperarea taxei auto

buna ziua.am o masina second hand cumparata din spania in 2008 si inmatriculata in romania in martie 2009.am inteles ca se poate recupera taxa pe care am platit-o atunci.
-prima intrebare este daca exista cineva pe aici caruia chiar i s-au returnat banii de carte stat, daca da, cat timp a durat de la actionarea in instanta , pana la castigarea procesului, si apoi pana la incasarea efectiva a banilor.
-a doua intrebare: daca as putea actiona singur statul in instanta, fara a plati un avocat, ca acum nu lucrez, si nu-mi permit unul.daca da, sa-mi spuna cineva , va rog, care sunt pasii de urmat , in detaliu, pentru ca nu am deloc experienta in domeniul juridic.
- va multumesc anticipat si va doresc o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: dkm , utilizator 17:26, 14 Decembrie 2011
Din pacate daca ati achitat taxa in martie 2008 si pana acum nu ati intreprins nici un demers este posibil sa se constatate prescris dreptul dumneavoastra de a mai solicita suma respectiva. Mai sunt si instante care merg pe termenul de prescriptie de 5 ani si nu pe cel general de 3 ani
Procedura ar insemna cerere de restituire la AFP-ul la care ati platit, procedura prealabila cu aceasta si apoi cerere la instanta de contencios din cadrul Tribunalului. Procedura e de durata.
Ce instante merg pe termenul de 5 ani? si eu sunt in situatia "dkm", am platit la inceputul anului 2008, cam 2000 de euro pentru a- mi inmatricula un auto.
azi, la Craiova n-am avut nici o problema , nu mi s-a ridicat exceptia tardivitatii.
taxa era din mai 2007.
am achitat taxa in martie 2009, atunci cand am inscris masina in romania.deci, daca s-ar prescrie in 3 ani, atunci inseamna ca mai am timp pana in martie 2012...ar trebui sa ma grabesc.multumesc, oricum, de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se platea taxa auto in 2007 sau nu vernica vernica Buna ziua, Am achizitionat un autoturism inmatriculat prima data in Romania in anul 2005. In anul 2007 a fost vandut si inmatriculat de al doilea ... (vezi toată discuția)
Taxa inmatriculare ionelazibi_94 ionelazibi_94 am citit prin articolele dumneavoastra si prin alte surse ca se poate recupera taxa de inmatriculare platita conform og 50/2008 prima varianta.eu am ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto jumugacostel jumugacostel in anul 2008 am inmatriculat pe numele meu doua autoturisme second hand ptr. care am platit taxa de prima inmatriculare, as dori sa stiu cui trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)