avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa CCC - unitatea s-a desfiintat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa CCC - unitatea s-a desfiintat

Buna ziua.Pe 18 ianuarie 2012(data nasterii) mi se termina concediul de crestere al copilului.Pe timpul acestui concediu firma la care am lucrat ca vanzator si-a suspendat activitatea.Practic nu mai am unde sa ma mai intorc la lucru.Ce ar trebui sa fac in acest caz sa pot beneficia macar de somaj?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:21, 14 Decembrie 2011
Agentia pentru prestatii sociale teritoriala emite o decizie privind incetarea platii indemnizatiei pentru cresterea copilului la implinirea copilului a varstei de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap ori la data la care a avut loc decesul copilului.
Acestea sunt motivele incetarii platii indemnizatiei si revenirii salariatei la locul de munca.
Angajatorul va inceta CIM in baza art.65 alin.1 din Codul Muncii
Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
Concedierea individuala este definita ca fiind o concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului, constand in incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Cred ca trebuie sa te adresezi celor de la Agentia de Somaj de care apartii. Ei ar trebui sa iti dea mai multe detalii- adica ce acte iti sunt necesare, insa cred ca ar trebui sa te grabesti ca de pe 22 nu cred ca o sa mai gasesti pe cineva disponibil sa iti raspunda la intrebari.
Multa bafta!
1. Trebuie sa luati legatura cu administratorul firmei:
- Faceti o cerere de incetare a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluare a activitatii in baza aceluiasi CIM cu data de 19 ianuarie 2012.
- Deoarece firma si-a suspendat activitatea angajatorul va emite decizia de concediere a dvs. cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Angajatorul trebuie sa va inmaneze:
- decizia de concediere;
- adeverinta de vechime;
- adeverinta tip pentru somaj.

3. Ar fi bine sa luati legatura de acum cu angajatorul, sa faceti cererea iar el sa pregateasca actele de mai sus.

4. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj cu data concedierii trebuie sa depuneti actele la Agentia de Somaj in termen de 10 zile calendaristice de la data concedierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj dupa concediu crestere copil yulianaz81 yulianaz81 Buna ziua,am fost in concediu pt crestere copil pana la 2 ani,sa terminat concediul in data de 16 09 2012,ma-m reintors la munca pt 2 luni,acum nu mai am ... (vezi toată discuția)
Instiintare, preaviz, concediere, somaj DONA OTILIA DONA OTILIA Buna ziua, as avea si eu o mare problema. Am discutat cu cei de la firma in cadrul careia am lucrat pana sa intru in concediul de crestere copil si am ... (vezi toată discuția)
Somajul Dita88 Dita88 care e procedura in cazul in care o societate doreste sa bage in somaj pe un angajat? (vezi toată discuția)