avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calificare CSA si pt activitate temporara (ex, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calificare CSA si pt activitate temporara (ex, incheiere asigurari sanatate /2012)?


Legat de subiectul asigurarilor de sanatate mult dezbatut, as mai avea de clarificat problema principala semnalata de CSA (Comisia de Supraveghere a asigurarilor), si anume ca cei care doresc sa incheie asigurari tb sa fie autorizati ("Potrivit Legii nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurărilor „intermediari în asigurări sunt persoanele fizice sau juridice, denumite în continuare broker de asigurare, asistent în brokeraj, agent de asigurare, subagent sau agent de asigurare subordonat, care desfăşoară activitate de intermediere în asigurări, în schimbul unui/unei comision/remuneraţii, autorizat sau înregistrat în condiţiile stabilite de prezenta lege şi de normele emise"), , sau -"Începând cu data de 1 septembrie 2011, pentru persoanele care doresc să lucreze în domeniul distribuţiei produselor de asigurare, certificatul de calificare profesională este condiţie de încheiere a contractelor de muncă, respectiv de mandat în domeniul asigurărilor sau de intermediere, după caz, cu asigurătorii sau intermediarii în asigurări. Iar aceste cursuri de calificare + taxa de examen inseamna niste costuri."; deci, aceasta calificare trebuie detinuta si pt o activitate temporara (ca agent), precum cea pt incheierea asigurarilor de sanatate privata, din 2012?
Mulumesc!



Cel mai recent răspuns: dona77 , utilizator 15:31, 19 Decembrie 2011
Raspunsul este DA.
Calificarea acesta este insa de mai multe feluri. Puteti opta pentru un modul de asigurari generale sau pentru un modul de asigurari de viata si sanatate. De asemeni puteti sa optati pentru un modul compus pentru ambele domenii. Daca detineti cod RAF ca agent in acest moment atunci mai aveti timp pana in 2013 sa faceti dovada acestor cursuri de calificare.
In mod sigur aveti nevoie de aceste calificari care de fapt nu sunt deloc ieftine.
Pentru orice persoana care nu are alocat de catre CSA un cod RAF, va trebui sa prezinte dovada participarii la cursurile privind pregatirea profesionala continua.Pentru cei care detin un cod RAF, acestia trebuie odata la 2 ani sa faca acest curs, cu exceptia persoanelor din conducere (odata la 3 ani).
Multumesc pt raspunsuri!
Nu detin nici un cod RAF (nici nu stiu ce reprezinta), nu sunt si nici nu intentionez sa devin un agent de asigurari pt o perioada mai indelungata; as fi dorit sa particip numai la incheierea asigurarilor de sanatate privata din 2012, pe baza unui contract cu o societate-brocker...; ma gandeam ca, doar pt atat (deci neexistand intentia de a lucra efectiv in domeniu), nu mi-ar trebui o calificare care din cate inteleg este totusi pe o perioada mai indelungata...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate - trebuie neaparat sa apartii unui grup? Bog91 Bog91 Buna. Doresc sa stiu daca contractele de adeziune care se vor face odata cu intrarea in vigoare a legii care obliga individul sa-si faca asigurare de ... (vezi toată discuția)
Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti in cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la o reclamatie? Aveti ... (vezi toată discuția)