avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reclamatie CSA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reclamatie CSA

Buna ziua,

Puteti sa-mi spuneti in cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la o reclamatie?

Aveti mai jos mesajul trimis catre aceasta institutie:

On Wednesday, August 13, 2014 10:57 PM, Trusca Irina <irina.trusca@yahoo.com> wrote:



Buna seara,

In data de 10.12.2013 am incheiat un contract de asistent in brokeraj cu societatea Lacoli Broker.

In urma acestui contract mi s-a activat un cont pe platforma electronica E-Simba.

Saptamana aceasta am incercat sa accesez acest cont dar am primit un mesaj prin care am fost notificata ca contul meu a fost suspendat pe motiv ca nu am urmat cursul de calificare profesionala cerut de CSA.

Am discutat cu doamna Ada Radu de la Lacoli si am incercat sa ii explic ca, in conformitate cu ordinul 9/2012 articolul 3 aliniatul 2 punctul c) si cu ordinul 2/2013 (prin care s-a modificat ordinul 9/2012), eu nu trebuie sa urmez cursul de calificare profesionala.

Am fost angajata a societatii de asigurare ASTRA in perioada 2007-2011 deci ma incadrez la punctul c al articolului 3 aliniatului 2 din ordinul 9/2012, in care sunt prezentate persoanele care fac exceptie de la necesitatea de a urma un curs de calificare profesionala in domeniul asigurarilor.

De asemenea, in urma suspendarii contului electronic am verificat si registrul intermediarilor in asigurari si am constatat ca nu mi s-a alocat un cod RAF pana in prezent desi contractul de asistent in brokeraj a fost incheiat in decembrie 2013.

Doamna Ada Radu mi-a trimis corespondenta primita de la CSA prin care justifica ca nu am primit un cod RAF pana in prezent, deoarece nu am cod IMA (adica ca nu am urmat cursul de calificare profesionala).

Din moment ce legislatia referitoare la aceste calificari profesionale prezinta si exceptii de la necesitatea de a urma acest curs, va rog sa ma lamuriti pe mine si pe doamna Ada Radu - manager de proiect la Lacoli (pusa in copie la acest mesaj ), daca exista vreo modalitate de a obtine acest cod RAF fara a introduce codul IMA, tinand cont ca legislatia permite si situatii de genul si de asemenea sa ii explicati doamnei Ada Radu ca nu are baze legale pentru suspendarea contului meu de asistent in brokeraj folosind justificarea ca nu am certificat de calificare profesionala.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:08, 20 August 2014
In termen de 30 zile ar trebui sa primiti raspunsul, insa nimeni nu va retine sa faceti revenire intre timp.
Atentie la detaliile anului 2011:
(2) Se excepteaza de la prevederile alin. (1):
a) persoanele inregistrate in Registrul intermediarilor anterior datei de 1 septembrie 2011;
b) toate celelalte persoane care au avut una dintre calitatile prevazute la art. 2 pentru o perioada de cel putin 2 ani in ultimii 4 ani anteriori datei de 1 septembrie 2011, chiar daca reglementarile specifice domeniului asigurarilor nu prevedeau inregistrarea lor in Registrul intermediarilor;

Verificati daca va incadrati calendaristic. Mai exista posibilitatea ca solicitarea de atribuire cod RAF , ori sa nu fi ajuns la CSA, ori CSA sa nu fi operat (inca) atribuirea. Au fost cazuri sa se atribuie codul chiar la peste 2 luni de la solicitarea asiguratorului/brokerului.
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ref.ord.9/2012 csa CristianGeorgescu CristianGeorgescu Sunt broker senior la Campion Broker, cu cod RAF 17028 in registrul intermediarilor din iulie 2007. Voi fi obligat sa urmez cursul de calificare profesionala ... (vezi toată discuția)
Calificare csa si pt activitate temporara (ex, incheiere asigurari sanatate /2012)? dona77 dona77 Legat de subiectul asigurarilor de sanatate mult dezbatut, as mai avea de clarificat problema principala semnalata de CSA (Comisia de Supraveghere a ... (vezi toată discuția)
Broker de asigurari / sau firma de brokeraj in asigurari dmdaniel dmdaniel Buna seara, As dori sa fac asigurari de mai multe tipuri (RCA, CASCO, LOCUINTE, DE SANATATE, DE VIATA, OBLIGATORII si altele) pentru mai multe societati de ... (vezi toată discuția)