avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren fara PUZ
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren fara PUZ

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat in urmatoarea problema : am dat anunt ca cumpar teren pt constructia unei case in orasul Chitila si am fost sunat de catre un proprietar care are un lot in suprafata de 850 mp pe care are construita in planul din fata o casa cu dependinte care ocupa 450 mp si ca doreste sa vanda loctul din spate la care se obliga sa imi asigure cale de acces de 4 m latime pe o lungime de aproximativ 25-30 m pana la terenul din planul 2; problema este ca nu are facuta nici desprinderea, nici intabularea, nici cadastru la teren si cu atat mai mult PUZ-ul scos; am fost cu omul la primarie, am intrat in audienta la primar impreuna cu seful departamenului urbanism din primarie care dupa ce le-am explicat ceea ce vreu sa fac, mi-au zis ca voi putea construi pe planul 2 daca proprietarul din fata face drum de servitute de minim 4 m latime care trebuie intabulat si cadastrat separat fata de celelalte 2 loturi (fata si spate) si care trebuie stipulat clar in actul notarial de vanzare cumparare ca fiecare are parte de 1/2 cota indiviza din acest drum (cale de acces, auto si utilitati) ; eu am cerut un act eliberat de catre primarie/urbanism ca daca cumpar acest teren eu pot sa construiesc la care mi s-a raspuns ca acest lucru nu este posibil pana nu se delotizeaza terenul plan 2, se intabuleaza separat si el si drumul de servitute ! problema mea este urmatoarea : omul nu are bani sa-si demareze actele pt delotizare si tot ce trebuie sa vrea sa-i dau un avans pt acte .. cum sa procedez in situatia asta ? daca-i dau banii si la final cand ma duc sa iau puz-ul mi se spune ca nu pot construi pe el cu toate ca verbal primarul si seful de la urbanism mi-au confirmat acest lucru ? voi ce ma sfatuiti sa fac ? multumesc anticipat pt orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: stejarul , utilizator 07:34, 16 Decembrie 2011

Mi-a mai spus cineva ca proprietarul poate scoate PUZ pe tot terenul din care sa reiasa gradul de ocupare construita din care se poate calcula cat % se poate construii ! Este relevat asa ceva in cazul meu ? Va rog mult un raspuns ..Multumesc.
consultati un arhiect/proiectant va poate face aceste calcule din lg 50.
un precontract bine facut cu clauze clare la notar va asigura suficient.
o parcelare nu ar trebui sa depaseasca 1500 lei + onorariul notarului.
Va multumesc pentru raspuns, m-a ajutat foarte mult sa i-au aceasta decizie; am contactat deja un avocat care ne pregateste un precontract cu clauze si termene foarte clare si corect stipulate; oricum, va multumesc inca odata pt amabilitatea de a-mi raspunde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfat achizitie teren JulianDoe JulianDoe Buna ziua, Am nevoie de niste sfaturi privind achizitia unui teren. Iata despre ce este vorba: vreau sa cumpar un teren - o parcela de 1000 mp. Aceasta face ... (vezi toată discuția)
Front stradal radugr radugr Buna ziua, detin un teren de aprox. 2000 mp din care as putea vinde o parte. Dimensiunile lui sunt de 20 ml deschiderea la strada (frontul stradal) si peste ... (vezi toată discuția)
Acord vecin pentru construire locuinta 2nuci 2nuci Vreau sa imi construiesc pe terenul meu un imobil p+2+m. Am obtinut autorizatia de construire si am o mica mare nelamurire! Am un acord de la vecinul meu, ... (vezi toată discuția)