Buna ziua,
Am nevoie de niste sfaturi privind achizitia unui teren. Iata despre ce este vorba:
vreau sa cumpar un teren - o parcela de 1000 mp. Aceasta face parte dintr-un lot cu suprafata totala de 3000 mp si ar fi prima parcela (proprietarul urmeaza sa faca dezmembrare). Pentru a va face o idee despre cum arata terenul, urmati linkul :
[ link extern ]
Asa cum se vede in imagine, de la strada mai sunt doua parcele pe care s-a construit.Eu as vrea sa cumpar parcela cu nr. 1.Cu aproximatie, lungimea fiecarei din cele 5 parcele este de 50 m.Deci pana la poarta de acces sunt 100 m. Dupa poarta urmeaza o parcela de 3000 m pe care proprietarul vrea sa o imparta in 3 parcele a 1000 mp fiecare.Drumul de acces de la drumul satesc pana la poarta este de 3,5 m si are - cum mai spus cam 100 m. E clar ca de la poarta pana la ultima parcela mai trebuie lasat drum ca sa poata avea acces toti viitorii proprietari. Din ce am citit, drumul ar trebui sa fie de 7 m latime (am colorat cu albastru drumul cu "probleme").
Din moment ce el are doar 3,5 m , e posibil sa nu pot obtine autorizatie de constructie ? Am tot auzit/citit despre masina de pompieri care trebuie sa poata trece pe langa alte masini aflate pe drum.Proprietarul spune ca drumul de acces este al lui (nu stiu exact ce inseamna asta - probabil o fi trecut in acte.)
Multumesc.