avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de ucenicie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de ucenicie

O societate comerciala poate angaja cu contract de ucenicie un salariat care sa desfasoare o activitate care nu se ragaseste in obiectul de activitate al firmei?
Cu ce temei?


va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 15 Decembrie 2011
Puteti detalia intrebarea?

Va dau un exemplu:
Companie cu obiect principal de activitate "marketing/publicitate".
Aceasta companie a avut nevoie si si-a angajat:
- analisti de marketing
- programatori
- secretara
- agenti de vanzari
- contabil
- manager de resurse umane
- ingrijitor (femeie de serviciu)
- oameni pt call center

Firma respectiva nu are in "obiectul de activitate" activitati precum: contabilitate, secretariat, informatica, etc.... dar firma ofera clientilor doar servicii publicitare. Pentru realizarea serviciilor publicitare, firma a angajat personal specializat din diferite domenii.
Cred ca puteti angaja personalul de care aveti nevoie pentru a va desfazura activitatea din "obiectul de activitate" = pt a furniza cientului servicii/produse care se incadreaza in obiectul de activitate, nu altele.
Folositi mijloacele de care aveti nevoie pentru a furniza clientului DOAR servicii/produse care se incadreaza in "obiectul de activitate al firmei".
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
anitsirc, utilizator
Laurys a scris:

O societate comerciala poate angaja cu contract de ucenicie un salariat care sa desfasoare o activitate care nu se ragaseste in obiectul de activitate al firmei?
Cu ce temei?


va multumesc anticipat,




1. Ucenicia la locul de muncă reprezintă formarea profesională realizată în baza unui contract de ucenicie la locul de muncă.

2. In speta, cred ca este posibila incheiere unui astfel de contract.

3. cadrul legal in constituie Legea 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, republicata 2011
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare corecta conform cor Marius Golianu Marius Golianu Buna ziua. Imi poate sugera si mie cineva va rog o incadrare pentru o persoana care lucreaza ca operator intr-un Call Center??? Am cautat in COR insa ... (vezi toată discuția)
Pot angaja manager marketing fara studii superioare? rocriss rocriss Buna ziua si La multi ani! Nu sunt sigura intr-o anumita privinta si am nevoie de parerile dvoastra in legatura cu angajarea unei persoane fara studii ... (vezi toată discuția)
Activitate neautorizata in actul constitutiv?? Adrian1483 Adrian1483 O firma care are obiect de activitate activitati ale agentiilor de publcitate, poate revinde catre clientii sai obiecte de promovare, dupa ce le-a cumparat de ... (vezi toată discuția)