avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Maternitate

Buna ziua,
Peste 2 luni si jumatate ar trebui sa incep serviciul dupa 2 ani de maternitate.In acest timp colegei mele i-au desfiintat postul si am inteles ca nu mai vor sa ma ia inapoi. Este legal, ce pot sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 14 Decembrie 2011
Da, este legal ca dupa revenirea din CCC angajatorul sa decida concedierea dvs ... insa inainte de asta , dvs aveti dreptul de a va intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ati fi avut dreptul in timpul absentei, conform art.10 alin.7 din Legea nr.202/2002.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajuta-ma te rog stefananca stefananca buna am prelungit ccc pina la 3 ani si as dori sa stiu ce drepturi am pe mai departe privind intoarcerea la serviciu lucrez la patron (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc mirelaionesu mirelaionesu Buna ziua Anul acesta colega mea se intoarece la munca dupa doi ani de crestere a copilului(in acest timp eu i-am tinut locul).Deoarece situatia firmei nu mai ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)