avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... registru operatori intracomunitari
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

registru operatori intracomunitari

Imi puteti spune va rog daca o societate de turism, care activeaza doar ca operator de turism nu si ca trasportator trebuie sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari?
va mutumesc!

Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 18:06, 14 Decembrie 2011
Nu aveti obligatia de a va inregistra in ROI urmare a fptului ca pentru acest serviciu se aplica exceptia de la regula generala de taxare reglementata prin articolul 133 alineatul 4 litera a)

a) locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile, inclusiv serviciile prestate de experti si agenti imobiliari, de cazare in sectorul hotelier sau in sectoare cu functie similara, precum tabere de vacanta sau locuri amenajate pentru camping ….
Serviciile de cazare sunt considerate servicii legate direct de bunurile imobile in baza prevederilor punctului 14 alineatul 2 din normele de aplicare ale articolului 133 alin. (4) litera a).
Serviciul prestat in beneficiul firmei dvs. de catre agentia de turism vanzatoare nu se incadreaza in categoria prestarilor intracomunitare de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru cazare in bulgaria OOANA1977 OOANA1977 Buna ziua, Cum inregistrez o factura de cazare din Bulgaria? Se declara in D390? Multumesc Astept raspuns (vezi toată discuția)
Cum sa plateste tva-ul pentru o munca in strainatate? AlexandruBZS AlexandruBZS Am o mică companie din domeniul construcțiilor și am avea un șantier în străinătate, la un particular în Franța. Privind TVA-ul, ... (vezi toată discuția)
Servicii cazare catre beneficiar membru ue vlad.aurelia vlad.aurelia Va rog sa-mi spuneti daca o factura ce reprezinta servicii de cazare in Romania, catre o firma din Austria care este inregistrata in scopuri de TVA ,trebuie sa ... (vezi toată discuția)