avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale garda financiara PV de contraventie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

garda financiara PV de contraventie

dilema mea este urmatoarea> comisarii garzii pot sa incheie un PV de contraventie pt. o fapta ipotetica savirsita in urma cu 5 luni de la data incheierii PV , daca la data constatarii si incheierii PV fapta nu mai exista.? va multumesc
ioana oltean
Aveti dovezi, ca fapta nu s-a comis? Contestati - Procesul Verbal intocmit de comisarii Garzii Financiare. Mult succes!
Comisarii garzii financiare pot incheia PV de contraventie, acesta bucurandu-se de o prezumptie relativa de legalitate.
Daca fapta nu a existat trebuie sa atacati in instanta PV si sa faceti dovada inexistentei faptei constatate. Probele cu care veti face dovada inexistentei faptei vi le veti alege pe care veti considera ca sunt mai potrivite situatiei dvs. martori, inscrisuri, expertize, etc.
din punctul meu de vedere nu exista nici un temei juridic sa inchei astazi un pv pentru o contraventie savirsita cu 5 luni in urma. prin pv trebuie sa se constate existenta faptei la aceea data.
Si numai daca ne gandim la OG 2/2001, care ne spune ca constatarea si sanctionarea contraventiilor se poate face intr-un termen de 6 luni de la savarsirea faptei si cse comunica in 30 de zile de la intocmire, gasim temeiul legal.
Daca vom lua in considerare si temeiurile legale in materie financiar-contabila s-ar putea sa gasim termene de prescriptie derogatorii de la regula generala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil pv-ul primit pentru amenda taxa pod? monicap76 monicap76 buna ziua astazi 10.12.2021 am primit prin posta procesul verbal de constatare a neplatii taxei de pod in data de 23.07.2021. dat fiind ca au trecut mai ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata rovigneta benemarin benemarin Am primit azi 4.04.2019 proces verbal pentru amenda lipsa rovigneta la data de 11.12.2018. Procesul verbal este intocmit in data de 12.03.2019 si a ajuns la ... (vezi toată discuția)
Astazi tocmai mi-a venit cerere de a declara cine a fost soferul ... goldieczr goldieczr Astazi tocmai mi-a venit cerere de a declara cine a fost soferul intr-o zi in care am fost depistat de radar. Trimit datele prin mail-ul precizat in ... (vezi toată discuția)