Astazi , am gasit la cutia postala un proces verbal de contraventie pentru circulatia autovehiculului pe DN2A fara a avea rovinieta .Procesul verbal este insotit de o instiintare de plata pentru plata tarifului de despagubire conform art8 alin3 din OG nr 15/2002 . Aceste documente sunt insotite de un pv de indeplinire a procedurilor de comunicare ( datat 14.12.2011 ) .
Procesul verbal de contraventie si instiintarea de plata este datata in 05.12.2011 dar fapta este savarsita in 10.06.2011 ( proba este un foto )
Am trei intrebari :
1) Care este termenul de prescriptie a unei asemenea contraventii si daca nu cumva sunt in fata depasirii termenului de prescriptie ( avand in vedere ca sunt instiintat la mai bine de 6 luni de la savarsirea faptei ) ? Mentionez si faptul ca la putin timp dupa aceea am platit rovinieta ( valabila inca si azi ) .
2)La ce se refera taxa de despagubire ?
3) Ce mi se poate intampla daca nu trimit la CESTRIN o dovada de achitare a amenzii si a tarifului de despagubire in termen de 15 zile ( asa cum este mentionat in instiintarea de plata ) ? Ca sa fiu mai exact precizez ipoteza platii dar netrimiterii dovezilor de plata .
Multumesc anticipat .
Termenul nu a fost depasit pt ca CNDNR are la dispozitie 6 luni ca sa va intocmeasca PV si inca o luna sa vi-l trimita. Daca nu trimiteti o copie ca ati achitat amenda este posibil sa nu fiti scos din baza de date cu amenda si o sa mai primiti si alte avertismente. Nu va recomand asta pt ca veti suporta pierderile de timp si nervi ca sa demonstrati ca ati platit.