avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost oprita de politie conducand cu numere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost oprita de politie conducand cu numere provizorii expirate de o zi

Acum 2 ore am fost prinsa de pol cu nr provizorii expirate de o zi si dusa la sediu,unde nu am semnat nimic deoarece am vrut sa ma consult cu un avocat. Mi-au retinut carnetul si nr de la masina.
Ce e de facut in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:43, 15 Decembrie 2011
recunoasteti fapta si precizati ca nu v-ati dat seama de acest aspect. icnercati sa obtineti aplicarea art 18 ind 1 si sa scapati doar cu o suspendare de permis ptr 90 de zile. in caz contrar, veti obtine o pedeapsa cu suspendarea executarii (in general) si anularea permisului de conducere ptr un an de zile.
Si eu recomand sa colaborati cu organele de cercetare penala. In situatii asemanatoare, cel putin prin unele parti ale tarii, procurorul a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ. Succes!
Va recomand o atitudine de recunoastere a vinovatiei si regrete exprimate pt a beneficia de reducerea cu 1/3 a unei eventuale pedepse si poate scapati doar cu o suspendare si o amenda. Este totusi o infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere cu permis suspendat + numere provizorii expirate, fara antecedente penale !!! p1xel p1xel acum 2 saptamani am avut un accident si am fost retinut cu carnetul de conducere suspendat si cu numerele provizorii expirate... motivul pentru care am ales sa ... (vezi toată discuția)
Infractiuni rutiere DANY_KISS26 DANY_KISS26 Am fost prins de politia rutiera conducand un autovehicul cu nr provizorii expirate si fara permis de conducere. As putea sa scap cu suspendare daca nu am ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice GOX GOX BUNA ZIUA, IN DATA DE 23.08.2010, AM FOST DEPISTAT CONDUCAND AUTOVEHICOLUL PROPRIETATE PERSONALA PE DRUMURILE PUBLICE AVAND O ALCOOLEMIE DEPISTATA ULTERIOR LA ... (vezi toată discuția)