avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cheltuieli din salariu in interes de serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cheltuieli din salariu in interes de serviciu

Buna Seara.
Am cateva nelamuriri legate de cheltuielile locul de munca.
In data de 18 Mai 2011 am fost incadrat in urma unor interviuri la o S.C.in functia de Asistent Comercial (adjunct sef magazin) . La un magazin care trebuia sa se deschida intr-o locatie din jd.Tr. Au fost recrutati toti salariati care trebuiau sa deserveasca locatia respectiva.Timp de circa 45 de zile am fost obliugati sa mergem chipurile in practica la o alta locatie in afara orasului de resedinta la o distanta de circa 100Km dus intors, pe cheltuiala noatra a salariatiilor .( ma refer la masina , banui de carburanti ,masa etc.) Dupa circa 45 de zile personalul a primit notificari din care rezulta ca societatea nu mai deschide locatia respectiva si ca atare inceteaza contractul individual de munca . (mai putin sefi de magazin adjuncti si seful de magazin printre care sunt si eu ).
In momentul primiri notificarilor D.M. ne-a convins pe sefi de magazin sa mergem intr-o alta locatie din alt judet la circa 180 Km. dus intors , pentru ca ar avea nevoie de noi acolo.La inceput ne-a convins ca S.C. va suporta cheluielile cu transportul , chirie si chiar de masa.Ceiace nu s-a intamplat , ba chiar din luna Iulie 2011 am fost obligati sa inchiriem un apartament si sa platim din salariul nostru absolut toate cheltuielile.(Transport de la locatia noua la domiciliu , chirie , apa , intretinere ).
Pe desupra in perioada August 2011 - Noiembrie 2011 am fost obligati si nio si salariati din noua locatie sa facem deplasari in interes de serviciu pe bani nostri in diferite locatii din tara ex. Giurgiu-Oltenita,Giurgiu-Calarasi,Giurgiu-Brsav ,Giurgiu-Bucuresti - etc.
Pe data de 20-11-2011 am primt toti salariati notificare cadupa 20 de zile inceteaza contractele individuale de munca adica incepand cu 23-12-2011.
Am doua nedumeriri , si anume ..
Referitor la bonurile de masa , in R.O.I. cat si la angajare specifica ca , primim bonuri de masa dupa primele 90 de zile lucrate , iar in luna in care plecam din S.C. nu se mai se primesc bonuri de masa , noi nu am plecat din vina noastra , iar luna in care plecam este a 12 a , deci pe luna a 11 a ar trebiui sa primim.
Bunuri de masa am primit din a 4 a luna lucrata integral ( respectiv August) si ca pe luna Noiembrie nu primim pentru ca suntem in preaviz.
Referitor la bani cheltuiti de noi cu deplasariile ce ar trebui sa facem.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: masayoshi , utilizator 21:06, 14 Decembrie 2011
Codul Muncii

ART. 44 – Perioada delegarii; drepturi

Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.

(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Faceti sesizare catre inspectoratul teritorial de munca de care apartineti. Nu cred ca vor face ceva, deci mai ramane instanta de judecata, sectia litigii de munca. Sunteti scutit de taxe acolo si va puteti cere drepturile ce vi s-au incalcat de angajator

si

ART. 38 – Imposibilitatea renuntarii la drepturile legale

Salariatii nu pot renunta la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzactie prin care se urmareste renuntarea la drepturile recunoscute de lege salariatilor sau limitarea acestor drepturi este lovita de nulitate.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
masayoshi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna 2011 Delphinu Delphinu Buna ziua, Ma intereseaza dupa cat timp se acorda diurna legala, dupa legislatia actuala, in cazul deplasarilor interne ? dupa 12 sau 24 de ore? daca se ... (vezi toată discuția)
Acordarea diurnelor. Teracsro Teracsro Buna ziua. Nelamurirea mea este legata de conditile in care se acorda sau nu diurna unui angajat la o firma privata. De exemplu : Eu sunt sofer la aceasta ... (vezi toată discuția)
Pot fi transferata fara sa semnez? creata3112 creata3112 Buna ziua Lucrez la o soc privata in comert, ca sef departament. Sunt unic intretinator de familie avand 2 copii minori de 11 si 9 ani. Acum 2 luni am ... (vezi toată discuția)