avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIERE LA INTOARCERE DIN CONCEDIU CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIERE LA INTOARCERE DIN CONCEDIU CRESTERE COPIL

Buna ziua,
Sunt in crestere copil pana la implinirea varstei de 1 an. In ianuarie 2012 ar trebui sa ma intorc la serviciu, insa am primit un telefon de la sefa biroului prin care sunt anuntata din timp sa-mi caut de lucru pentru ca la birou s-a primit o directiva sa nu se mai primeasca persoanele aflate in crestere copil. Astfel ca atunci cand ma voi intoarce voi primi o notificare, urmeaza o perioada de preaviz si un salariu compensatoriu si gata - sunt concediata. Este posibila asa ceva? Stiam ca legea interzice concedierea persoanelor care se intorc la serviciu din crestere copil minim 6 luni.Ce pot sa fac? Ce drepturi am?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:08, 14 Decembrie 2011
Potrivit art.25 din OUG nr.111/2010 :
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

Prin urmare, daca se decide concedierea dvs atunci puteti ataca in instanta aceasta decizie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? ank1307 ank1307 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: pot fi concediata pe perioada cat beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei? Mentionez ca m-am intors la ... (vezi toată discuția)
Concediere in plata stimulent ioana1982 ioana1982 Buna ziua. As avea o intrebare. Sunt in concediu crestere copil timp de 2 ani pana in data de 28.08.2017. As vrea sa revin la munca in ianuarie 2017,deci ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din concediu crestere copil rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoearea situatie: in august 2012 am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea de a ma intoarce la serviciu ... (vezi toată discuția)